Aktuellt

7 pass senare…

Försökte mobilblogga lite men tekniken var visst inte riktigt med mig… Nåväl här kommer sammanfattningen på dagens NIKE Training Club Event på Gerdahallen i Lund…

nike

08.30 Dynamic Training – Johanna Andersson
Här fanns ingen tid att vara yrvaken. Pang på direkt från start. Uppdelade i 7 lag skulle vi springa runt brädor, gå utfallsgång och göra burpees. Och Gud Nåde om vi stod still mellan övningarna, då blev det straff-armhävningar. För att slippa dessa skulle man springa väldigt fort på stället. Många dips och armhävningar senare kunde jag konstatera att jag faktiskt överlevt och att det nu bara var 6 pass kvar…  Roligt upplägg, tempo hela tiden och tja… helt enkelt skitkul!

09.30 Rockstar Freestyle – Åsa Fornander
Roligt pass, jätteinspirerande instruktör men det lyfte inte riktigt. Och det beror nog mest på urladdningen passet innan. Sista tio minuterna var jag tillbaka på banan och drogs med i den fantastiska stämning som byggdes upp där på slutet. 5 to go..

10.30 Step – Per Markussen
Kände från öppningsstegen att det här skulle bli kul! Och det blev det! Hade en fantastisk step-timme även om det snurrades friskt blev det aldrig för mycket. WOW! Ville aldrig sluta.

11.30 Outdoor Training – Fredrik Andersson
Med skyhöga förväntningar svidade jag om till dagens utomhuspass! Det var här jag skulle tanka inspiration till min ARMY. Det var här jag skulle få ta ut mig, kräla i gräset och springa järnet på Lunds gator.  Trodde jag…

Joggade ett par varv i kvarteren som uppvärmning. Eller “joggade” är nog ett för fartfyllt ord för den aktivitet vi bedrev. Snabb-gång är nog mer passande – eller snigeljogg. Ibland fick man snällt gå några steg för att inte springa in i framförvarande. Men så är det väl när ett bunte dansfreaks tar på sig löpskorna (NEJ NU VAR JAG ELAK! Det här kommer jag få äta upp!).

Sen skulle det bli åka av. Vi skulle sprinta över en parkering. Hoppet tändes. Äntligen lite power, lite tryck! Instruktör Fredrik visade. Han sprang, han sprang och han sprang.

Sen kommer en häck. Instruktör Fredrik glömmer att bromsa, tar ett skutt över häcken och försvinner på andra sidan. Det som säkerligen var ett försök att flasha lite slutar med en bruten fot och en tur till sjukhuset.

Kvar blir 7 taggade lag och de övriga instruktörerna i teamet. Övningarna blir därför lite improviserade och mycket känns igen från morgonens träning. Jag saknade sjäva utomhusbiten. Det kändes som vi inte utnyttjade det faktum att vi var ute, jag hade ju inte ens gräs i håret efteråt…

En liten besvikelse för mig, men troligen en mycket större besvikelse för Fredrik med den brutna foten… 

13.30 Free Power Dance – Cecilia Gustafsson
Började med att “samla ihop” oss och andas en massa. Lugnt, fint och beskedligt. Men var var dansen? Hade jag kommit fel…  Sen kom den, en blandning mellan afro  och lite boxarmoves. Kändes jätteskönt. Underbart att få vädra fötterna lite också. Sen blev det så där lugnt och fint igen. Hade gärna dansat lite mer. Så hade man varit lite mer i stöten inför nästa pass. Nu blev man ju rätt sömnig.

14.30 Dans Aerobic – Åsa Eriksson
Shit, vilken instruktör! Så fantastiskt glad och entusiasmerande! Jag var trött när vi började men vilda hästar hade inte kunnat hålla tillbaka mig. Bra musik, härliga rörelser, bra tempo. Tyvärr lite trångt i salen och svårt att ta ut rörelserna fullt ut.  Hade man fått chansen att köra detta pass en gång till (så koreografin hunnit landa i mitt sega huvud), med lite färre folk hade det kunnat bli precis HUR KUL SOM HELST!

15.30 Yoga – Anna Lindh
Jätteskön avslutning på dagen. Innan man fick lägga sig under filten och slappna av var det dock diverse mer eller mindre akrobatiska ställningar som skulle upplevas. Att det kunde göra SÅ ont att stretcha fotsulorna hade jag till exempel ingen aning om… Lite för trött för att orka koncentrera mig fullt ut, men gjorde mitt bästa. Avslappningen efteråt var välbehövlig och det var inte många sekunder från att jag hade somnat.

Summa summarum: en kanondag. 7 härliga timmar träningsglädje. Skönt med så många olika typer av pass – blir aldrig långtråkigt då! Nu soffan!

9 Kommentarer

 • Svara
  Andreas
  20 september, 2009 kl 19:41

  Låter som en härlig dag!
  Lite synd om honom med foten…
  Välbehövlig vila nu då!

 • Svara
  Cizzi
  20 september, 2009 kl 19:55

  Vad roligt det låter! Men stackars Fredrik. Det där gör han nog inte om…

 • Svara
  Andréa
  21 september, 2009 kl 07:27

  hahaha, så det kan gå när man ska försöka vara cool och flasha lite :D

  (men ok, lite lider jag med honom. men bara lite :) )

  Funderade på att gå på konventet (var ju här i gbg i lördags) men det var ju trots allt mest dans och dans är ju inte riktigt min grej :) Eller jo jag tycker att det är rätt kul, men jag är verkligen SJUKT dålig!

 • Svara
  Prralin
  21 september, 2009 kl 09:00

  Låter som en härlig dag! Om jag inte åkt på en förkylning och halsont precis när jag var på väg att sista minuten-anmäla mig så hade jag nog också varit där… speciellt step och dance aerobic lät som min cup of tea!

 • Svara
  coyntha
  21 september, 2009 kl 11:01

  Det låter som en jätteroligt dag!
  Har du bilder?
  Ha en bra vecka! kram

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  21 september, 2009 kl 11:34

  Andreas – jag vill inte vila! Jag vill gå på outdoor! Får se om jag lyckas övertala benen…

  Cizzi – nej det var lite snöpligt! Han ångrar nog sitt svanhopp lite lätt…

  Andréa – hehe. Det var rätt överkomlig dans faktiskt. Inte så svårt men himla kul.Det hade du fixat!

  Prralin – äsch, vilken dålig tajmin med förkylning! Krya på dig!

  Coyntha – bara den lilla bilden jag publicerade igår. Hade inte tid att ta kort, var fullt upptagen av alla sköna moves :)

 • Svara
  Miss Agda
  22 september, 2009 kl 19:54

  Oj, stackars F. Men verkar ha varit en grym dag annars!!

 • Svara
  Åsa
  24 september, 2009 kl 05:24

  Väldigt tråkigt för Fredrik den vilan är han INTE värd! Han borde får vila på ett bättre sätt än så med tanke på vad han ger hela träningsSverige! Grym uppsättning av NIKE’s instruktörer.

  Hoppas att du får en fin dag!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  24 september, 2009 kl 05:58

  Miss Agda – ja, dagen var super! Hoppas fötter läker snabbt!

  Åsa – nej sån vila är ingen värd! Hoppas han snart är tillbaka på banan! Synd för jag hade gärna testat att träna för honom, men nu blev det ju inte så :(

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.