Aktuellt

Uppvärmning? Vad är det?

Stugliv i all ära men efter ett par dagar börjar det rycka i spinningmuskeln.

DSC00148

Idag testade jag en 55-minutersklass på IKSU. IKSU är något av det största jag sett i träningsanläggningsväg. Man går i långa gångar under jorden för att komma till träningssalen. Den ena jättesalen efter den andra passeras på den långa vägen till spinningen och i varje sal ser man folk i rörelse. Härligt och inspirerande. Spinningsalen är stor och uppbygd i trappavsatser. Längst ner sitter instruktören och längst fram sitter jag. Ivrig att låta benen snurra.

Efter en uppvärmning på max 2  minuter ska vi upp och klättra. Det heter att det fortfarande är uppvärmning men instruktören pushar på och tjatar om motståndsökning redan från start. Efter 4-5 minuter är det dags för stående raksträcka i 100 rpm. “Lika bra att ni vänjer er för det blir mycket sånt här” , utbrister instruktören.

Här någonstans undrar jag var jag har kommit och var fasen uppvärmningen blev av. Mjölksyra efter 4 minuter leder sällan till några höjdarpass. Jag blir trött och uppgiven.

När uppvärmningen är överstökad blir upplägget helt ok. Har dock svårt att smälta rivstarten och det tar ett tag innan jag beslutar mig för att glömma och gå vidare. Väntar med spänd förväntan in varje ny låt i hopp om att få lite musikinspiration. Här får jag dock ingen valuta för pengarna, musiken är enahanda och långtråkig.

Ja nu är jag gnällig igen. Men för 120 kronor vill jag ha lite mer. Faktiskt.

DSC00151

7 Kommentarer

 • Svara
  Sofia
  31 juli, 2009 kl 21:09

  Jag ska börja spinna mer i höst.. har väl annars varit på typ tre spinningspass i hela mitt liv. Har du några bra tips på vad man ska tänka på i början?

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  1 augusti, 2009 kl 20:13

  Sofia – se till att instruktören hjälper dig att få cykeln rätt inställd. Har du tänkt att spinna många gånger är det absolut värt att köpa spinningskor, det gör jordens skillnad! I övrigt ta inte ihjäl dig utan känn dig för i början. Lycka till! SPinning är underbart, jag hoppas du kommer att gilla det!

 • Svara
  Jennie
  2 augusti, 2009 kl 20:19

  Men man lär sig ändå en del av att gå på ”dåliga” pass, hur man absolut inte kommer att bete sig själv där framme. Så helt bortkastade 120 kr va det då inte :)

 • Svara
  Tolkia
  3 augusti, 2009 kl 13:18

  Du beskriver något (att man vvill vara så hardcore att man gör även uppvärmningen hardcore, vilket i praktiken innebär att den försvinner) som jag också stör mig på, men jag har tänkt att det berodde på att jag suger på spinning i största allmänhet. Ah, the upprättelse. ;)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  3 augusti, 2009 kl 20:25

  Jennie – nej det har du rätt i!

  Tolkia – rule number one: ju mer hardcore pass, desto mer uppvärmning behövs! Så näe, det är inte du som är fel ute :)

 • Svara
  Andasin
  6 augusti, 2009 kl 07:45

  Har just hittat din blogg och kan spontant säga att jag återkommer.

  Prövade just spinning för första gången nånsin förra veckan och gjorde ett andra pass i måndags. Vill bara dö efter fem minuter eller i alla fall kliva av och gå därifrån efter en kvart…

  Ändå har jag bokat mig på ett nytt pass efter helgen ;-)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  6 augusti, 2009 kl 08:06

  Eva – vad kul att du hittade hit! Välkommen! Och vad det gäller spinning… det tar ett par gånger och sen är man fast. Tokfast :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.