Aktuellt

Semester = vila???


Vem har sagt att semster betyder vila?

Semester är ett utmärkt tillfälle till träning. När precis all tid i världen finns tillgänglig. Idag blir det cykel. Laholms 40 mil närmar sig och jag måste få några mil i benen. Så här oförberedd har jag aldrig någonsin kommit till något…

Målet för dagens träning är att få upp snittpulsen ett par slag. Den är fortfarande förskräcklig låg. Måste lära mig att kräma i lite mer. Dessutom ska jag öva på att snyta mig snyggt. Så man slipper få allt på axeln…

Här är etpperna som jag och Fredrik ska dela på:

Söndag – Halläningen – ca 140 km
Kuperad och rolig cykelväg. OBS! Start kl 9.00

Måndag – Smålänningen – ca 144 km
En sträcka som gör skäl för namnet, det gäller att hushålla med krafterna.

Tisdag – Skåningen – ca 145 km
En plattare men ändå krävande etapp.

Torsdag – Bergsetappen – ca 120 km
Veckans kraftprov med fem klättringar över Hallandsåsen.

Fredag – Bjärerundan – ca 122 km
Ett par rejäla stigningar och långa, härliga utförslöpor.

Lördag – Sydhalland Runt – ca 94 km
Klubbens ordinarie motionslopp avslutar en fantastisk
cykelvecka!

Jag har tjingat söndag, tisdag och fredag. Torsdagens kraftprov överlåter jag med varm hand till Fredrik…

6 Kommentarer

 • Svara
  Katarina M-I
  8 juli, 2009 kl 09:01

  Ni kommer få en himmla rolig vecka!!
  Ligg på i starten bara, och ligg inte för långt bak i klungan, även om det står att vissa etapper är platta så är det småkuperat och ligger du för långt bak åker du garanterat av pga gummibandseffekten. Bädda in dig ordentligt med gott om gubbar både framför och bakom så får du en bra resa:)

  Jag håller på att försöka fixa byxleverans. I värsta fall funderar jag på att svänga förbi dig imorgon, om det inte ösregnar…

 • Svara
  Ä N G L A H Å R
  8 juli, 2009 kl 09:35

  Hej Lina,

  Funderar på om du hjälper till med träning o kostprogram?
  Skulle vilja ha inspiration o en knuff i rätt riktning…

  /Änglahår
  anglahars@gmail.com

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  8 juli, 2009 kl 19:11

  Cykelmygga – det kommer att bli kanon. Har inte så mycket taktik mer än att ta mig runt på så trevligt sätt som möjligt. Har inte riktigt samma tävlings-horn när det gäller cykling. Jag har ju fortfarande inte lärt mig snyta mig ordentligt…

  Änglahår – mailar dig.

 • Svara
  Cia
  8 juli, 2009 kl 20:10

  Puh. Lät det jobbigt, eller lät det jobbigt? ;-) Själv funderar jag på sisådär sex-sju mil på semestern… Kanske. Förresten: Du som är rutinerad cyklist: Varför domnar fingrarna efter ett par mil?

 • Svara
  Lars
  9 juli, 2009 kl 10:40

  Lycka Till!!
  En liten fråga bara: När du cyklar så långt så tidigt på morgonen, äter du något innan och isåfall vad?
  /Lars

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  9 juli, 2009 kl 19:38

  Cia – nu är jag ingen expert men domningar beror oftast på att någon nerv kommer i kläm. Troligen orsakat av för högt tryck på handen. Finns speciella gelhandskar du kan prova, de ska dämpa lite. Annars kan du prova att höja styret lite för att avlasta.

  Lars – jajamensan, visst äter jag. En tallrik gröt innan kortare pass och ska jag köra längre blir det en macka också.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.