Aktuellt

Rehab

Med tanke på gårdagens knäkänningar tänkte jag att det kunde vara på sin plats med lite rehab. Dagarna till Laholm börjar ju trots allt sina. Förutom stretching i alla dess former och ställningar har jag nu utökat rehaben med min vän foamrollern.

Foamrollern är en rund avlång sak som man rullar sig över på på de mest akrobatiska vis. Stundtals känns det ok men så emellanåt kommer man åt en punkt där det känns minst sagt ont. Det kan göra ont bara precis där man rullar men ibland strålar det långväga ut i benen. När man hittar sånna guldkorn ska man stanna där – mitt i smärtan – och hålla 20-30 sekunder. Förhoppningsvis ska det då släppa till slut.

Idag rullande jag rumpa, hamstrings, vader och tractus iliotibialis (senstråket på utsidan låret). De första tre kändes ok. Den sista var ingen walk in the park, fy fasen!Läs mer om foamrollern här.

9 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  15 juli, 2009 kl 15:43

  smart grej!

 • Svara
  maria
  15 juli, 2009 kl 17:02

  Det ser ju roligt ut om inte annat:-)

 • Svara
  Susanna
  15 juli, 2009 kl 18:07

  Vi har sådana på gymmet och jag har testat dem lite snabbt men jag tyckte det var svårt att få tillräckligt med tyngd på området för att den skulle kännas effektiv. Trycker du nedåt med kroppen eller rullar du bara kroppen över den?

 • Svara
  Snorkkis
  15 juli, 2009 kl 18:56

  En sån grej har jag aldrig sett/ hört om tidigare! Värt att undersökas!

 • Svara
  Magdalena
  15 juli, 2009 kl 19:55

  En sån skaffade vi i vintras – superbra för ryggrullningar med!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  15 juli, 2009 kl 21:21

  Susanna – jag lägger ibland över andra benet för att få hela kroppstyngden på ett ben. Det är lite vingligt och kräver lite övning men det funkar hyfsat.

  Snorkfröken – vi har haft den hemma länge men det är inte förrän nu jag börjat använda den regelbundet. Känns skönt i musklerna efteråt (men inte under tiden!)

  Magdalena – hur rullar du då? Jag ramlar bara av när jag försöker rulla ryggen. Typ tjong in i bokhyllan….

 • Svara
  Lena
  16 juli, 2009 kl 20:51

  Skönt att se att det är fler som tränar när de är barnlediga;) Rullen används mycket, mycket flitigt på IFK kliniken (troligtvis Göteborgs mest idrottsinriktade sjukgymnastklinink) men jag har inte sett den någon annanstans? Var köpte du din?

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  17 juli, 2009 kl 08:42

  Lena – jag köpte den här: http://shop.workhouse.se/

 • Svara
  Daniel
  8 augusti, 2009 kl 22:26

  Tack för tipset om denna!
  Låter jätteintressant! =)
  Har beställt en nu, hittade den lite billigare på varsam.se.
  Får väl se om dom klarar leverera den också ;-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.