Aktuellt

Dag 1 – härlig tur i ösregn!

Första etappen avklarad -144 km i böljande terräng. I sedvanlig ordning höll vi på missa starten. Stod startklara och väntade på startskottet när en röst i högtalaren upplyste om att inte alla skrivit på startlistan. STARTLISTAN?!?! Med två minuter till start skulle vi alltså komma av cykeln, hitta in i starttälten och lyckas få ner en kråka på ett papper. Men vi var inte ensamma, så de väntade in alla och vi kom lyckligt i väg.

Vädergudarna bjöd på sitt minst roliga väder, ösregn! Det tog inte lång tid innan tårna kunde bada badkar i mina skor. Det tog inte lång tid innan jag önskade att någon uppfunnit vindrutetorkare till solglasögon.

Under den första halvtimmen punkade tre-fyra gubbar. Eftersom jag är nästintill handikappad när det kommer till cykelmeckande så höll jag tummarna att jag skulle slippa gå deras öde till mötes….

Jag klarade mig men fick istället möta ett annat öde, nämligen en tur ner i diket. I en misslyckad växling hoppade kedjan av, och när skruven i klotsen under skon i samma minut bestämt sig för att ge vika fick jag inte ur skon och välte. Ner i diket. Jag fick en härlig tuva gräs i skon som dekoration till resten av loppet.


Viveca i kön till pannkakorna…

I övrigt inga större incidenter. Vi följde samma 24-mannaklunga hela vägen och inte förrän sista milen splittrades den upp lite. Tempot var behagligt hela vägen och i slutet blev jag sugen på att öka lite. En fartökning och sen var målet nära. Pasta med kyckling och currysås i målgång, och nu vilar jag mig i form till tisdag då det är dags för nästa etapp.


Så här skitig blev jag om benen!

6 Kommentarer

 • Svara
  Träningsglädje
  19 juli, 2009 kl 18:22

  tänkte på er idag när vi åkte förbi laholm – i ösregn – ner till falsterbo. men det verkar ju ha gått bra trots regn. heja heja! :)

 • Svara
  Anna
  19 juli, 2009 kl 19:12

  Herrejesus vad blött det måste varit för er. Jag har tänkt på er hela dagen och hoppats att ni skulle palla med ovädret. Bra jobbat. Skön vila imorgon anatar jag.

 • Svara
  kerstin
  20 juli, 2009 kl 09:16

  tråkigt att det ska regna, men vet att du inte ger upp, ha så skönt på vilodagen, kram kerstin

 • Svara
  Emma
  20 juli, 2009 kl 10:13

  Haha! Det ser ut som att du har strumpbyxor på dig ;) Allt bra?

 • Svara
  Anna
  20 juli, 2009 kl 14:59

  Hej! Har hittat din blogg och har börjat läsa den regelbundet. Tycker att du inspirerar till att träna. Jag själv älskar att träna men ibland behöver man lite motivation och då är det bara att läsa din blogg. //Anna

 • Svara
  Fredrik (Wuz)
  20 juli, 2009 kl 16:36

  Träningsglädje – jo det funkade bra trots regn, fast det är klart solsken hade varit lite trevligare :)

  Anna – jotack, blött var bara förnamnet. Hoppas på bättre väder i morgon!

  Kerstin – vilodagen har varit finfin, nu börjar man stirra upp sig för i morgon…

  Emma- i ett svagt ögonblick trodde jag att jag hade blivit brun. Men solbrännan försvann i duschen…

  Anna – välkommen hit!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.