Aktuellt

113 km cykeltur

Sov oroligt hela natten. Ungefär som innan julafton när man var liten. Vaknade av ett ösregn vid 6-tiden och insåg att dagens runda kanske inte skulle bli så mysig. Som tur var hade jag fel, regnet slutade och vi hade uppehåll nästan hela vägen i mål.
GPS på ramen – livsnödvändigt för en yrpanna som jag…

11 mil alltså och vi betade av kilometer för kilometer. Skönt tempo och de första 5 milen bara försvann. Stannade till för en matpaus. Fredrik hade försett oss med riktig Tour de France-mat. Sån som killarna i Garmin-Slipstream knaprar på… En blandning av ris, ägg och bacon. Ljuvligt för en sån som jag som har extremt svårt för sött. Ljuvligt och lite slemmigt på en och samma gång…

Garmin-Slipstreams Rice Cake – som bomull i munnen.

Efter matrasten kom vi till Stenestad och rundans saftigaste backe. Fredrik hade utlovat en backe men det är nog en definitionsfråga om backen verkligen bara var EN. Kändes som upp och ner och upp, upp, upp, uppp och lite ner… Men det man plågas uppför får man igen big time på vägen ner. Att glida fram i 54 knyck är inte illa, det blåser fint i håret.

Fortfarande på banan

Vid 90 km tyckte jag fortfarande livet lekte. Men sen kom motvinden. Då lekte inte livet mer. Sista 20 var sura och nu började jag både längta hem och bli kissnödig. Trampade på för att få slut på eländet och när jag kom hem var det rally till toaletten. Med både hjälm och solglasögon på.

Härlig start på dagen! Städningen efteråt var inte lika kul.

Glad som alltid – Viveca!

6 Kommentarer

 • Svara
  Katarina M-I
  11 juli, 2009 kl 17:10

  Gott jobbat brudar!

 • Svara
  Magdalena
  11 juli, 2009 kl 18:11

  BRa jobbat! Den där ris-baconkakan… hur är den skapt?

 • Svara
  Lotta
  11 juli, 2009 kl 20:07

  Grymt bra jobbat… eller ja, cyklat! :) Blir grymt sugen på långpass nu!

 • Svara
  Anna
  12 juli, 2009 kl 05:36

  Bra jobbat!!

 • Svara
  Annsann
  12 juli, 2009 kl 10:17

  Imponerande! Viveka är ju helt grym, vilken envis jäkel. Är nyfiken på receptet på risbaconkakan….

 • Svara
  Cizzi
  12 juli, 2009 kl 19:54

  Vad underbart!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.