Aktuellt

Motionsflanören filosoferar…

En vecka efter maran och jag känner mig som en motionsflanör. En sån där som är ute och promenerar i ur och skur men aldrig får upp pulsen. En sån där som har träningsoverall och tycker det är friskt att röra sig klockan sju på morgonen.

Bakgrunden är att vi nått slutspurten i stegtävlingen som jag är med i. OCH att jag inte kan träna pga mitt skitknä. Att samla steg när man inte kan springa är tidsödande. Och mitt motstånd i tävlingen är en vinnarskalle av rang. Han promenerade TRETTITUSEN steg för att matcha mina marathon-steg. Fatta att det måste ha tagit hela dagen!

Hur som haver. När jag går där och flanerar med mina mjukisbrallor kommer det titt som tätt joggare och löpare (skillnaden är hastighet och stil…). Och då kan jag inte låta bli att bli avis. För jag vill också springa. Det är ju jag som är löparen här. De har tagit MIN träningsform och jag har förvandlats till promenadfreak. Hela min image raseras liksom. De tror bergis att jag är en sån där som inte orkar springa men vill röra mig ändå. Jag vill ha ett plakat där det står: JAG KAN OCKSÅ SPRINGA MINSANN. FÖR JAG SPRANG MARATHON FÖRRA VECKAN. DET NI! Men det hade ju känts lite fånigt. Kanske räcker det med marathon-tröjan…

3 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  6 juni, 2009 kl 21:04

  Man känner sig träffad..haha..Nu kan vi ju promenera tillsammans.

 • Svara
  Snorkkis
  7 juni, 2009 kl 05:36

  Du är inte ensam! Jag har varit lite små-arg hela veckan på att jag inte kan gå med min finisher t-shirt på jobbet… kanske inte ser så snyggt ut under kavaj. Måndag-tisdag sådär gick bra, då kunde man hänvisa den stela gångstilen till lördagen, men sen börjar det vara lite gammalt. Slutet på veckan fick jag glatt sitta på cykelsadeln, hålla till höger, så att andra kunde swischa förbi på väg till jobbet, och ännu värre – åka t-bana.

  Sorry, det blev lite långt med självömkan. Men snart är vi på gång igen – och kroppen/ kroppsdelarna behöver nog denna vila/ alternativa träningen.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  8 juni, 2009 kl 06:30

  Anna – jajamensan. Fast helst vill jag bara lägga mig och tjura!

  Snorkfröken – ja, om man ändå kunde alternativträna. Men inte ens spinning funkar… armcykling kanske???

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.