Aktuellt

Klämd, mörbultad och öm


Tillbaka från naprapaten. Slutsats: det är inte knäleden det är fel på. Inga menisker eller korsband. Det är muskulärt.

Hade visst ett högerben som var mycket mer spänt än vänsterbenet i vila. Har böjt och sträckt – alltid med en tumme nergrävd djupt i muskeln. Det har stramat och i vissa fall strålat ända ner i fötterna. Men han sa att muskeln blev mjukare så jag hoppas på det.

Har fått i hemläxa att stretcha framsida lår på det mest obekväma sätt. Jag når knappt foten så stel jag är. På tisdag ska jag dit igen för en omgång till. Sen hoppas vi att det löser sig.

Har springförbud till jag kan cykla obehindrat. Och cykla får jag göra så länge inte knivarna i knät kommer.

Nu väntar pulsspinning. Förhoppningsvis utan knivar.

8 Kommentarer

 • Svara
  Andréa
  18 juni, 2009 kl 16:01

  Skönt att det inte var nåt allvarligare!

  (Den där stretchen brukar jag faktiskt oftast köra, den kommer ju även åt den delen av muskeln som fäster ovanför höften..)

  hoppas det löser sig nu så att du snart kan springa!

 • Svara
  Sara Pettersson
  18 juni, 2009 kl 16:25

  Var med och tävla om att bli ”Månadens blogg” nu i juni! Detta innebär att du skyltas i min vänstermeny i en månads tid tills nästa Månadens blogg utses. För att delta i tävlingen lägger du en kommentar i det här (http://ssarapettersson.blogspot.com/2009/06/manadens-blogg-tavling-juni.html) inlägget, för att öka chansen att vinna så tipsa gärna dina vänner och läsare om tävlingen med ett blogginlägg, detta ger dig 5 extra röster om du går vidare (glöm inte att skicka länken till ditt blogginlägget i kommentaren). Hoppas det intresserar dig och jag önskar dig lycka till :-)

 • Svara
  BoelMaria
  18 juni, 2009 kl 18:24

  Skönt at5t det ”bara” var muskulärt! Och att det verkade relativt snabbt fixat.

 • Svara
  Celia
  18 juni, 2009 kl 19:08

  Hej!
  Hade varit superkul att läsa lite mer om hur du laddar inför dina lopp. Hur du vilar, vad du äter och dricker. Jag är ju själv nybörjare i detta och kände nu senast att det där kexchokladet jag laddade med inte riktigt räckte hela vägen… :-)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  18 juni, 2009 kl 20:17

  Andréa – ja det var just den delen av muskeln jag skulle komma åt. Det gjorde ooooont så stel jag var! Brukar stretcha den stående och då tar det ju ingenstans…

  BoelMaria – ja jag hoppas få det snabbt överstökat! Men man vet ju aldrig…

  Celia – tack för dina synpunkter! Jag sätter det på önskelistan över kommande inlägg :) Men så där bara lite snabbt: skippa kexchoklad och snabba kolhydrater precis innan. Satsa på långsamma kolisar ett par timmar innan istället så ska du se att det funkar bättre.

 • Svara
  Denize
  19 juni, 2009 kl 07:08

  Det är ju fantastiska nyheter :) Inte så farligt!

 • Svara
  Sophia
  19 juni, 2009 kl 15:20

  Visst är det skönt att höra ”orsaken är bara muskulärt”
  En bekvämare varian i början av den rekommenderade stretchen är att du ”sitter på knä och tar tag i vristen medan du för bak benet/knät, som på den andra stretchen”, svårt att förklara. Jag hittade stretchen på en blogg med en fin bild:kolla in på http://mittaiki.wordpress.com/2007/12/15/stretch-lar-och-hoftbojare/
  Glad midsommar!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  21 juni, 2009 kl 18:54

  Denize – ja eller hur!

  Sophia – å tack för tips! Jag ska genast testa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.