Aktuellt

Jag har hittat en cykelkompis!

Jag försöker förklara vägen…

Cykla är roligast att göra tillsammans med någon. Tiden går mycket fortare och rumpan gör lite mindre ont när man har någon att prata med och får lite annat att tänka på.

En förutsättning är ju att man cyklar ungefär i samma tempo. När jag cyklar med Fredrik liggar jag ständigt två hjullängder bakom och flåsar – alldeles för trött för att orka prata. Cyklar man med någon såspotta får man ju istället bara rulla och vänta hela vägen, ungefär lika trist det.

Idag cyklade jag med Viveca. Vi har cyklat tillsammans i spinningsalen ungefär fyramiljonertrehundratolv gånger, men aldrig på riktigt. Så i morse var det alltså premiär. Vi tog samma runda som jag körde igår. Ville ju vara säker på att hitta….

Hittade gjorde vi och fram kom vi. Höll ett behagligt tempo hela vägen och det kändes som vi körde jämnfort. Jag slapp flåsa och jag slapp vänta. Äntligen har jag hittat en cykelkompis!

9 Kommentarer

 • Svara
  Marre
  22 juni, 2009 kl 08:34

  Vad kul med en kompis! Allt blir så mycket lättare då! Jag är totalt novis när det gäller cykling, har typ cyklat till grillfesten hos kompisarna som längst…. Nu har jag gett mig in på Klassikern så om lite mindre än två år är det dags för Vätternrundan. Har du något tips på cykel som man bör ha? Kan ju tjuvstarta med träningen i sommar….

 • Svara
  Träningsglädje
  22 juni, 2009 kl 08:51

  tur att ni inte tog den där cykeln i mitten. haha! men du, hälsa viveca att hon ser fit ut!!!!

 • Svara
  Sophia
  22 juni, 2009 kl 10:32

  Jag vill oxå ha en racer :o)jag tuggar omkring på min MB, inte det bästa på asfalt, även om jag slicks.

  Jag håller med Sara, viveca ser grymt vältränad ut :o)

 • Svara
  Anonymous
  22 juni, 2009 kl 10:47

  Vem körde den i mitten, ser snabb ut!!!! V

 • Svara
  Ms S
  22 juni, 2009 kl 11:19

  Vad duktiga ni är! Tänkte höra om du har ngt tips på var man kan hitta en bra träningscykel/tävlingscykel/eller vad de kallas till vettigt pris? Känns inte så bra o cykla långt på min 50 år gamla cykel :S hehe

 • Svara
  Snorkkis
  22 juni, 2009 kl 18:28

  Kul! Och motiverande för er båda att kunna pusha varann!

 • Svara
  Sofy
  22 juni, 2009 kl 18:36

  SKÖJ!

 • Svara
  Malin
  22 juni, 2009 kl 20:10

  Ja visst är det mkt roligare med en cykelkompis! Själv var jag ute med en av tjejerna jag lärde känna på Blogger Boot Camp i söndags och tog en premiärtur ihop, så skoj!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  22 juni, 2009 kl 20:20

  Marre – jag är jättedålig på cyklar, så jag vågar inte rekommendera någon. Men kolla på en cykelaffär så kan dom säkert hjälpa dig.

  Sara/träningsglädje – var inte elak mot min finaste herrcykel :) Den har jag fått låna av svärfar – den enda cykel som inte lyckats bli stulen…

  Sophia – ja racer är skönast. Men du får ju bra träning med din tugg-cykel och det är ju aldrig fel :)

  Anonym – det var min hemlige kompis Molgan. Hann vann!

  MsS – det var länge sedan jag köpte min och jag har inte satt mig in i vilka som är bra just nu. Men som jag skrev till Marre, kolla på en cykelaffär (eller på något cykelforum) så kan du säkert få hjälp!

  Snorkfröken och Sofy – jepp, jätteroligt!

  Malin – härligt! Så bra med bloggarfriends!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.