Aktuellt

Flowin

För ungefär 400 år sedan fick jag låna en Flowin-matta av en instruktör på gymmet. Jag är ju som bekant nyfiken på alla träningsformer och ville helt enkelt testa. Tanken låter ju nämligen genial. Att med hjälp av några plattor kunna glida mot underlaget och därigenom träna både styrka, core och smidighet. I nära ett halvår har nu denna matta stått orörd i ett hörn och jag kände att now or never liksom. Rullade ut mattan, satte på tränings-dvd:n och satte igång.

Tränings-dvd:n består av tre program i stegrande svårighetsgrad/intensitet. Hela tiden jobbar man med den egna kroppsvikten som motstånd.

Ställde mig alltså framför datorn och gled. Jag gled bak i ett utfall. Jag gled ut med foten till sidan medan andra benen stod utanför mattan och gick ner i knäböj. Jag gled ut i ”hjulet”, fast utan hjul då. Jag stod i plankaställning och gled upp med fötterna så att rumpan peakade mot taket.
Och en hel massa till.

Många av övningarna hade potential att bli riktigt jobbiga, problemet var bara att killen på dvd:n bytte övning precis hela tiden och att man aldrig hann bli riktigt trött…. Men man kan ju strunta i honom nästa gång. Så snygg var han inte :)

Det känns att man kommer åt muskler som man vanligen inte tränar så mycket och sånt är ju alltid kul. Kan tänka mig att jag gillat konceptet bättre i gruppträningsform, för jag behöver någon som piskar mig. Att mattan stått oanvänd i 6 månader säger ju allt och lite till om min disciplin till hemmaträning. Men är man disciplinerad nog att sätta igång att träna hemma så tror jag visst man kan ha stor nytta av mattan.

3 Kommentarer

 • Svara
  Celia
  13 juni, 2009 kl 20:16

  Idag gjorde jag detta!

  http://www.hemmetsjournal.se/blogg/blogg/?blog=99

  Mycket på grund av att jag har läst din blogg ett bra tag och blivit så inspirerad! Jag tycker att du har en underbar inställning till träning. En ”livsnjutarinställning” liksom :-)

 • Svara
  Pulver
  13 juni, 2009 kl 22:36

  Såg ju kul ut men mattorna var lite dyra :P

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  14 juni, 2009 kl 10:47

  Celia – å vad roligt!!! Grattis till din prestation! Kul att få vara med på ett hörn och inspirera :)

  Pulver – attans :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.