Aktuellt

Nervous mellanmålsbreakdown

Igår bröt jag ihop en smula. Fick mellanmålspanik. Var inte sugen på något. Jag snurrar ju annars mellan smoothies och keso/kesellablandningar av olika slag men igår föll inget mig på läppen. Banan kändes sliskigt och kesellan fastnade i gommen vid blotta tanken. Jag kände mig förvirrad och förtvivlad – hur kunde det bli så här?

För att undvika samma trauma i eftermiddag behöver jag er hjälp. Ge mig era allra bästa tips på mellanmål. Jag har kört fast!

11 Kommentarer

 • Svara
  Cia
  25 maj, 2009 kl 09:46

  Morötter. Skalade och skurna i lagom stora munsbitar i en skål i kylen. Toppen att både ha som mellanmål eller att småäta när man är sugen på något. ;-)

 • Svara
  Magdalena
  25 maj, 2009 kl 11:51

  Hårdkokta ägg. Makrill i tomatsås. Jag är så fantasilös!

 • Svara
  Hamberg
  25 maj, 2009 kl 12:12

  En hemmagjord nötblandning med cocos och havssalt?

 • Svara
  Emliscious
  25 maj, 2009 kl 14:27

  makrill!! rökt!! men inte i sån där snusk tomatsås som får det att stinka kattmat ;)
  men ägg/keso/tomat är gott =)
  eller tonfisk/ grekisk youhurt/ hackad rödlök/kokta ägg =)

 • Svara
  Cizzi
  25 maj, 2009 kl 14:55

  Min nyfunna favvo är hallon och blåbär, osötad basmüsli och hackade mandlar. In i ugnen 7-8 min, lite krossade linfrön på efteråt och servera med naturell yoghurt smaksatt med lite vaniljkesella. Underbart!

 • Svara
  Lisa
  25 maj, 2009 kl 18:28

  Mmm, äggmackor:) Fröig med ett ägg och massor av salt får iaf mej att längta efter mellanmål:)

 • Svara
  LadyXera
  25 maj, 2009 kl 18:41

  Gör en fruktsallad med massa godbitar i och toppa med lite valnötter. Färgglatt och enkelt :)

 • Svara
  Andrej
  25 maj, 2009 kl 19:35

  Ostkaka med yogurt och cashewnötter!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  25 maj, 2009 kl 19:50

  Tack för alla era tips. Jag får beta av dem ett efter ett!

 • Svara
  Dessi
  26 maj, 2009 kl 12:24

  Gainomax!

  Haha, nej jag bara skojade :) Tänkte på det du skrev om Gainomax. Har tidigare förknippat det med bra resultat på löpningen, så därför tänkte jag att det skulle vara en bra strategi. Men som du säger vill man ju inte få soppatork mitt under passet. Har lite svårt att just äta kolhydrater, går mycket bättre att dricka. Har du något förslag på någon drink jag kan göra med långsamma kolhydrater? :)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  28 maj, 2009 kl 19:14

  Dessi – själva grejen med drycker är att de oftast är snabba till sin natur. Finns liksom inget arbete med sönderdelning att göra, så som om du äter en halvtuggad bit mat. Du skulle kunna prova med en smoothie på fetmjölk (eller sojamjölk), banan och bär. Annars om du ska springa långt funkar ju carboloader men det är ju i så fall inför lopp och inte till vardagslöpningen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.