Aktuellt

Maj

Nu är det DEN månaden. Månaden där man ska lyckas få fart på benen både en, två och tre gånger. Månaden då man ska springa förbi Robinson-Jesus på Lundaloppet, River på Göteborgsvarvet (jo, tjena!) och slutligen förhoppningsvis ta sig runt Stockholm marathon utan alltför många blåsor och skavsår.

Varje gång kommer jag att undra vad fasen jag gett mig in på. Och varje gång kommer det att ta ungefär två timmar innan jag frågar: När öppnar anmälningarna till nästa år?

För minnet är inte längre än så. Jag är en guldfisk, glömmer eländet längs vägen och kommer bara ihåg det otroliga känslan att passera mållinjen och äntligen få stanna sina ben. Känslan att ha presterat något, att ha klarat ett uppsatt mål, att få vara stolt över sig själv och sin kropp – som utan större protest gör vad man ber. Den känslan är värd varenda meters harvande, varenda Götaälvsbro och Västerbro.

Så nu ska jag bara ta bort min halskänning och sen sätter vi igång med MAJ! Häng på!

4 Kommentarer

 • Svara
  River
  2 maj, 2009 kl 15:21

  Ja… nu är det ”den” månaden. Jag byter bort mina spinningpass, försöker hitta vikarier till det extrajobb jag tagit på mig på ”vanliga” jobbet. Allt för att vara pigg och redo att springa allt vad jag har den 16:e. Tänk vad vi motionärer håller på ändå :)? Det kallar jag intresse, men det är ju så roligt även om det är lite ångestladdat så här på slutet. Spännande på något sätt.

  Jag tror att jag kommer få se mig förbisprungen av dig iår, men då är vi ju ”kvitt”. Hehe. Värre är det ju för dig om jag vinner över dig igen ;).

 • Svara
  Snorkkis
  2 maj, 2009 kl 15:48

  Och maj kommer såå att swischa förbi allt för snabbt, och du kommer att vara grymt snabb! Mera juicer nu bara så att alla baciller försvinner!

 • Svara
  runrunner
  2 maj, 2009 kl 16:31

  Jobbigt med halsen! Hoppas det känns bättre!

  VIlken härlig månad du har framför dig!! Hoppas det härliga vädret håller i sig (nåja, behöver ju inte bli alltför varmt) så det blir underbara lopp!

  Skrattade lite åt att du undrar vad du gett dig in på och sedan anmäler dig direkt till nästa år. Jag kan verkligen förstå känslan! Själv har jag inte tagit steget och anmält mig till nåt lopp (förutom Vårruset, men det räknas ju knappt). Men nånting ska jag planera in i sommar/höst!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  3 maj, 2009 kl 07:52

  River – oj vad seriös du är… jag vill inte lämna bort mina pass, då får jag abstinens :) Om du vinner så skyller jag på att jag är förkyld och inte hinner toppa formen :)

  Snorkfröken – nej säg inte så. Jag vill att maj ska gå übersakta, så jag slipper stå där på startlinjen och våndas :)

  Runrunner – Lidingö är kul. Du kan börja med 10k. Backigt och kul :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.