Aktuellt

Vad vill ni ha?

Min blogg går i vågor innehållsmässigt. När jag började bloggen tänkte jag mig att den skulle handla om senaste nytt inom kost, träning och hälsa. Efter två inlägg insåg jag hur torrt det blev…

Sen blev jag nog lite predikande om hur man skulle och inte skulle äta. Bara för att jag själv var frälst kunde jag inte riktigt förstå att ett sätt inte passar alla. Blev klokare med tiden och övergick till att vara lite mer personlig, att skriva om min kost och min träning. Nu vill jag nämligen inte vara pekpinne. Vill inte säga hur hela världen ska äta och träna. Men delar gärna med mig hur jag själv gör, och vad som funkar för mig.

Blev i kommentarerna precis upplyst om att jag nästan helt slutat skriva om kost. Och när jag tittar igenom inläggen så stämmer det ju väldigt bra… Började nog som en motreaktion mot alla självutnämnda experter som sitter och svarar på alla möjliga och omöjliga frågor. Sen glömdes det liksom bort. Så nu ska jag försöka vrida tillbaka lite av fokus mot kosten. Men förhoppningsvis med så lite pekpinnar som möjligt. Hoppas det blir bra.

I övrigt är jag hemskt nyfiken på vad ni vill läsa om här på bloggen?

13 Kommentarer

 • Svara
  Sara
  19 april, 2009 kl 12:42

  jag tycker du har gjort det riktigt bra som ger tips, men utifrån hur du själv gör. alltså inga pekpinnetips, utan tips som liksom kommer naturligt. gillar verkligen dina inlägg som handlar om just din träning. hur du känner, vad du tycker och hur du tänker. då känns det äkta. jag ogillar verkligen pekpinnebloggar. mycket för att pekpinnarna funkar just utifrån de som ger dem – men inte för alla andra. dessutom finns det pekpinnar överallt annars. tycker din blogg är oerhört vettig och ser fram emot att du fortsätter med det. skulle vilja läsa liiiite mer om din gymträning och hur du tänker som instruktör och så. just nu är du mest personlig i din löpbloggning. och när du glömmer afrobyxorna hemma. :-)

 • Svara
  Marre
  19 april, 2009 kl 13:02

  Jag gillar att läsa om hur du resonerar, varför du lägger upp din träning som du gör, hur du äter för att nå resultat mm. Det är upp till var och en att ta åt sig av det man själv tycker är vettigt och det som passar just mig. Det känns som att du har grym koll på träning, mat osv så du behöver inte några pekpinnar för att nå ut. Jag gillar också ”blandningen” på bloggen, det blir som en Gott & Blandat ungefär!

 • Svara
  Anonymous
  19 april, 2009 kl 14:32

  När jag började läsa din blogg skrev du en del generella saker om kost, recept, idéer och råd – detta var bra och intressant att läsa eftersom nya middagsförslag är välkomnande. Sant att det finns många pekpinnar därute, det var just det jag gillade med det du skrev att du inte använde pekpinne utan skrev ur eget perspektiv. Du tränar mycket, inlägg om hur man ska äta vid träning är uppskattat (av mig i alla fall). Någon gång har du gett din synvinkel på olika dieter etc. (Tror jag – eller det har nämnts i något sammanhang… minns ej riktigt) detta är också intressant att läsa om. Många av de pekpinnarna som är därute är ju ganska missledande tyvärr… det du skrev om kändes mer äkta och rätt så fortsätt med det =)
  Ps: Din blogg är verkligen givande och bra som den är oxå!

 • Svara
  Ikwood
  19 april, 2009 kl 14:56

  Tycker som ovanstående att det är givande att se någon som lever som hon lär (antar jag? :-), och jag blir inspirerad av dina träningsäventyr också. Något som jag gärna läser mer om är hur du som förälder i team med din man planerar er träning för att ni ska få kvalitet i träningen OCH familjelivet… Det är ett pussel här hemma och ibland går det bara inte ihop, känner jag, trots stenhård omprioritering av livet.

  Ha det gott!

 • Svara
  Magdalena
  19 april, 2009 kl 17:51

  Precis som Marre så villl jag läsa om hur du lägger upp träning och kost därefter. Gärna hur du får ihop det med familjelivet… Kostråd utan pekpinnar men gärna med vetenskapligt stöd.

 • Svara
  Anonymous
  19 april, 2009 kl 19:35

  Har på senare tid hittat din blogg och tycker att den är suveränt bra men någon kost har det just inte varit, bara lite reklamgrejor du provat. Så gärna lite mer kosttips både träningsmässigt och vardagsmässigt. Annras är det kul och inspirerande att läsa om din träning, tack för det!

 • Svara
  fartfylld!
  19 april, 2009 kl 20:30

  jag vill gärna läsa mer om kost, recept och så, det är kul eftersom du är så kunnig och dessutom kan balansen mellan kost-mkt träning…

 • Svara
  Katarina M-I
  19 april, 2009 kl 20:33

  Hehe, vill du att jag ska skicka en kostdagbok från den sista veckan?
  Jag kan varenda bensinmack på hela Mallorca. Och du vet ju vad de serverar där.

  Ska bli skönt att komma hem till laxen, sojamjölken, havregrynen och GRÖNSAKERNA!!!

  Jag lever också som jag lär. Man kan äta allt, men inte alltid:)

  Ses vi på någon onsdagsspurt framöver? De börjar i maj.

 • Svara
  annebelle
  20 april, 2009 kl 06:14

  Jag tycker din blogg är bra som den är. Mycket inspirerande! En sak jag gillar är att läsa dina reflektioner utifrån att du är instruktör, det är intressant. Kanske har du några historier från den biten att dela med dig av, success stories är ju alltid kul att läsa. Hur ofta ser ni någon gå från soffliggare till vältränad t ex. Det fokuseras ofta så mycket på utseendet men träning innebär ju en stor skillnad i livskvalitet – det skulle vara kul att ta del av dina tankar om. En sak jag funderar mycket över är varför kvinnor med muskler väcker så mycket reaktioner, ofta negativa – främst kanske hos folk som inte tränar själva. Är sådana tjejer hotfulla eller vad?
  Ja, detta var några tankar så här på måndag morgonen…Ha det gott

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  20 april, 2009 kl 06:44

  Tack så jättemycket för era åsikter. Jag har skrivit ner alla på en lista så jag inte ska glömma :) Så nu är det bara att beta av.

  Cykelmygga – får se om jag vågar mig på en onsdagsspurt här framöver. Känns som jag måste peta upp cykelformen ett par snäpp först :)

 • Svara
  shotgun
  20 april, 2009 kl 09:17

  ja skriv gärna om man men instämmer. för många pekpinnar är inte kul. Det är många bloggare som ständigt tjatar om ”jag vet bäst” och det orkar inte ens läsa om… blir helt trött och slutar läsa efter några dagar.

 • Svara
  Cloud Connected
  20 april, 2009 kl 12:37

  Hej Anna!
  Sprang på din blogg strax innan jul när jag som nybörjare letade spinning teknik. Sedan dess har det blivit mycket trevlig läsning och för mig en stor inspiration. Bloggen är bra som den är men tips som rör jogg och ännu hellre spinning är roligast att läsa.

 • Svara
  Lovisa
  20 april, 2009 kl 19:38

  Jag gillar din blogg väldigt mycket och uppskattar hur du skriver om din träning på ett personligt och roligt sätt. Om jag får önska någon förändring så håller jag med om att mer kost hade varit bra. Fler recept hade varit kul också, jag har använt några av de du har lagt upp här innan och särskilt cashewbiffarna har blivit en riktig favorit. Jag tycker även det är intressant att läsa om din träningsutrustning, även om det så bara är ett inköp av strumpor. :) Tack för en mycket bra och underhållande blogg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.