Nu har även jag fått fason på de berömda kesoplättarna som var och varannan bloggare skriver om. Ett riktigt smaskigt mellanmål som avnjöts efter gårdagens cykeltur. Satt som en smäck i kistan!
En liten burk keso
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
Blanda och kör med stavmixern för att få bort ”kesoklumparna”. Underlättar stekningen sen. Stek i smör. Här får man ha lite tålamod, jag misslyckades kapitalt de 3 första gångerna… Gör inte för stora plättar och använd gjutjärnspanna, så går det bättre.
Jag serverade mina med rivet äpple och kanel men ”pålägget” kan man ju variera i det oändliga. MUMS!
5 Kommentarer
Johanna
9 april, 2009 kl 12:05Åh va gott det ser ut! Det ska jag prova. Glad påsk!
Snorkkis
9 april, 2009 kl 16:59Måste också komma mig för att göra dessa blogg-plättar snart! Ser ju såå smarriga ut.
Anna
9 april, 2009 kl 18:29Mina blev inte alls lika fina men d var förbaskat goda. Jag hade bara rivet äpple på mina. Najs!
Jenna
9 april, 2009 kl 18:58Oj dessa har jag missat, något att prova under påskhelgen :D
Anna (Orka mera)
9 april, 2009 kl 19:10Johanna – ja de är supergoda! Men det blev äggröra de första tre gångerna så ha tålamod :)>>Snorkfröken – ja jag har tänkt samma sak i en evighet men nu fick jag tummen ur. Och det var det värt!>>Anna – faktiskt första gången jag fick till dom! Dessförinnan har de inte sett kloka ut, men smaken har alltid varit bra!>>Jenna – borde du absolut testa. Glad påsk!