Aktuellt

Me myself och ångvälten

Söndag kväll

På schemat: snabbdistans 4,8 km i 4:37-fart. Motivationen någonstans vid knäna och tanken på en god middag var mycket mer frestande än att bli svettig.

Uppvärmning 3,2 km.Kände mig otroligt seg och orkade inte ens hålla den tänkta farten på 5:32. Begynnande kissnödig fick jag uppsöka en buske i den allt annat än täta skånska skogen. Lufsade igång igen men fick inte upp något som ens kunde liknas vid tempo.

Klockan piper. Dags att pallra sig iväg. Dags att peta upp pulsen. Känna benen snurra. Och här händer något! Jag förvandlas från en lufsande JOGGARE med tunga ben till en fjäderlätt LÖPARE med fräs i benen. Känns som jag kan springa ifrån hela världen och jag njuter när avståndet till min Virtuella Garminkompis ökar (han är inställd på 4:37).

Flåsar så det förmodligen hörs i hela Kävlinge. Garmin skriker åt mig att sakta ner. PIP PIP PIP PIP. Söndagsflanörerna inser att det är läge att stiga åt sidan. Jag plogar förbi, känner mig som en ångvält och avslutar med en 200 meter lång spurt.

Snitt 4:31 min/kilometer. Snabbt för en segis som jag.

Men nu är det måndag och ett nytt härligt äventyr står för dörren: 90 km cykeltur i vårsolen! Visst är det najs med helgdagar?

Inga kommentarer

 • Svara
  Andréa
  13 april, 2009 kl 06:42

  nu får du nog börja räkna dig som seg MEN SNABB! :)

 • Svara
  River
  13 april, 2009 kl 07:56

  Damn, du kommer bli farlig om en månad… Jag måste komma igång med intervaller och snabbdistans om jag ska ha någon chans.. Det här går ju inte :) (Grymt sprunget!!)

 • Svara
  Snorkkis
  13 april, 2009 kl 09:08

  Kul att få upp sån fart på benen. Och ja, visst är det skönt med lediga dagar… man börjar ju vänja sig vid att få träna dagstid. Lyxigt värre.

 • Svara
  Lotta
  13 april, 2009 kl 11:14

  Wow, vilken racer! *imponerad* Flanörerna borde ha snurrat runt i draget när du drog förbi.. :P

 • Svara
  Anna
  13 april, 2009 kl 14:29

  Hörru du Anna, jag lär ligga i ditt bakvatten den 16 maj, kanske kan vi ordna med ett rep som jag kan ha runt midjan så du kan dra mig framåt på Avenyn. Du är ju för fasiken galet vältränad. Starkt jobbat, kanske kan du låna ut dina snabba ben till mig idag för jag har snabbdistans på schemat.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  13 april, 2009 kl 20:32

  Andréa – ja jag vet inte vad som flög i mig. Kände mig som en maskin. Hoppas det inte var en engångsgrej…River – nänä, ta du det så lugnt. Vila dig i form vet ja :)Snorkfröken – ja visst är det synd att det nu är slut på det roliga :(Lotta – haha, dom trodde nog mer det var någon som höll på dö i akut astmaanfall!Anna – haha, vi kan ha ett rep och turas om med dragandet :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.