Aktuellt

Mål för säsongen

Jag är sämst på att sätta upp mål. Och sätter jag väl upp ett mål så är det så lågt satt att jag med allra största sannolikhet skulle klara det om jag så sprang baklänges.

Fredrik tjatar på mig att jag sätter för mesiga mål med min träning, men jag vill ha det så. Högt satta mål sätter en press på mig själv som jag inte vill ha. Att misslyckas med uppsatta mål får mig att tappa lusten.

Det var vid någon av vinterns intervaller där jag inte ens var i närheten av de kilometertider som vi hade satt upp. Och då blev hela löpningen tråkig, tappade lusten och la skorna på hyllan i TRE veckor! Sån är jag.

Men när jag klarar mina mål känner jag mig nöjd, stark och full av träningslust. Därför sätter jag låga mål. Sen springer jag alltid mitt bästa i alla fall, oavsett mål. För målet är liksom att krossa målet så mycket som möjligt. Jämna det med marken och göra potatismos. Då trivs jag som allra bäst!

Jag har dock satt ett par mål för säsongen…

Lundaloppet (10 km) – springa fortare än Robinson-Jesus. För ett par år sen svor han när jag sprang förbi honom. Sen dess har jag inte haft en chans… Annars borde jag ju nångång i livet komma ner mot 45 min men det är inte i år…

Göteborgsvarvet (21 km) – under 1.40. Sen tävlar jag ju lite mot River

Stockholm marathon (42 km) – 3.45. Har svårt att tro att det kan gå fortare, det är ju för fasen JÄTTELÅNGT!

Lidingöloppet (30 km): inget speciellt mål för i år men en medalj (2.37) innan jag lägger löparskorna på hyllan. Baske mej.

11 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  18 april, 2009 kl 07:11

  Det är svårt det här med mål. Jag gillar mål och måste ha något att träna för eller rättare sagt, det blir roligare då. Jag har till skillnad från dig en tendens att sätta upp för höga mål, i alla fall har det nog blivit så på sista tiden. Jag håller med dig helt om att man blir besviken då man inte klarar av sina uppsatta mål och tyker att man är världens sämsta på att springa. Mål är bra så länge de ger en positiv effekt och höjer oss isället för att slå ner oss. Jag har också tänkt att springa Lundaloppet men jag har inte satt något mål än men jag tror att jag skulle kunna springa på 47 min trots att jag varit sjuk. 45 minuter är jättebra och grymt fort. Usch nu blev jag nästan lite nervös och rädd för både Lundaloppet och Göteborgsvarvet men det ska man väl vara inför loppen?

 • Svara
  Snorkkis
  18 april, 2009 kl 07:23

  Jag är också sån att jag inte sätter allt för höga mål. Vill hellre känna mig bekväm med att klara dem. T.ex. har jag inte som mål att göra bättre mara-tid i maj än jag gjorde på debuten i mars, och om jag tänker på att springa ett mil-lopp eller halv-mara vill jag inte ha ngt mål-tid, för jag tycker det känns lite jobbigt att leva med tanken att jag måste pinna på och kämpa max.

  Knasit egentligen; man känner sig himla o-ambitiös. Eller så är det ändå så att man nånstans där inne har en tanke på ”egna” mål, som inte kommer fram i dagsljus.

 • Svara
  Cizzi
  18 april, 2009 kl 07:39

  Målsättningar är ju alltid bra att ha, dock brukar många (men absoluuuut inte jag. haha.) slarva med att sätta upp dem också ;) Men dina mål ser ju bra ut. Hejja!

 • Svara
  coyntha
  18 april, 2009 kl 09:18

  Jag tycker det är viktigt att ha mål!
  Dina ser jättebra ut!
  Du kommer att klara alla!
  * kram *

  PS Vi ses nästa vecka på BBC :)

 • Svara
  Lotta
  18 april, 2009 kl 11:52

  för mig sporrar det enormt med mål! Ända sedan jag började springa så insåg jag att lopp/tävlingar var passande mål för mig. I början var det att öht komma runt banan men allt eftersom man kommer längre och längre/snabbare och snabbare så växer hornen.. Nu är jag inte i närheten av de tider du satt upp MEN oavsett. Säsongen avslutas i år med Lidingö 15km och startar med SpringCross om några veckor.

  Lycka till att uppnå din amål!!

 • Svara
  Sofy
  19 april, 2009 kl 07:04

  Just nu så ger mina tidsmål mig bara ångest… men det har jag ju slutat att tänka på nu ju! ( just ja, så ör det!) och jag har lovat att revidera mig till målet att försöka springa fortare än min förra marathontid. (fast det känns å andra sidan helt galet, förändra målet med 30 minuter bakåt!!?? ) äsch. Man vet hur man funkar och jag tror att det är bra att ha både synliga officiella mål och mål som man bara berättar om för sig själv. Fick jag göra om skule jag nog inte basunerat ut min måltid…

  Kram

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  19 april, 2009 kl 08:10

  Anna – ja 45 min känns nästintill omöjligt. Jag är sämst på 10 k. Men någon gång borde man… Jag är också nervös för loppen. Inbillar mig att det är JÄTTELÅNG tid kvar men det är det ju inte…

  Snorkfröken – ja det är skillnad på officiella mål och hemliga mål. De hemliga målen är lite högre satta men är mer önskemål och ställer inga krav på en! Hade Fredrik vetat om mina hemliga mål att slå honom förra året hade jag aldrig lyckats :)

  Cizzi – ja mål vill jag ha, men inte så höga som sagt. För jag vill ha något att slå!

  Coyntha – ska bli roligt med bbc. Längtar jättemycket! Vi ses!

  Lotta – lycka till med dina mål för säsongen!

  Sofy – lycka till med dina hemliga mål! Jag är övertygad om att det kommer att gå finfint!

 • Svara
  Anonymous
  19 april, 2009 kl 09:29

  Hej Anna
  Gillar verkligen din blogg och följer den dagligen. Saknar dock inlägg om kost, du har tidigare skrivit mer om kost och så men det har på den senaste tiden mer eller mindre försvunnit ur bloggen? Kommer tillbaka?
  Ha en härlig söndag =)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  19 april, 2009 kl 10:39

  Anonym – jag blev bara lite anti ett tag när jag tyckte hela internet flödade över av pekpinnar om kost från alla möjliga och omöjliga håll. Så jag har legat lite lågt ett tag… men det kanske är dags att återuppta kostbiten, är det något särskilt du önskar: info om kost, eller recept, tips??? Önksa på så ska jag försöka bättra mig :)

 • Svara
  River
  19 april, 2009 kl 18:46

  Lägesrapport: Sprang intervaller idag och det kändes seegt.

  Hur tänker du lägga upp löpningen framöver? Jag tycker det är så himla svårt att få in den löpmängd jag vill ha då jag har så många cykelklasser :/….

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  19 april, 2009 kl 20:30

  River – ja det är ett evigt pusslande. För mig blir det bara 2-3 pass löpning per vecka, försöker satsa på kvalitet istället :) Alternerar långpass, intervall och snabbdistans, och långpassen blir nog lite kortare när det närmar sig… Ja, vi får se hur jag får ihop det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.