Aktuellt

6,9 minuter????

I senaste numret av Runner’s world står det att genomsnittstiden för att göra sig i ordning för ett löppass är 6,9 minuter.

Då har dom inte frågat mig!!! Tar minst 45 minuter! Först ska man hitta kläderna (och ibland rota i tvättkorgen). Sen ska man hitta pulsklockan och sedan ännu värre – hitta pulsbältet. Sen ska man gå på toa fyra gånger (vill inte drabbas av löparmage). Sen ska man gå på toa en gång till, för kanske är man liiiite liiite kissig ändå. Sen måste man dricka lite vatten så man inte blir törstig. Och sen måste man gå på toa en gång till utifall det skulle ha hunnit genom systemet.

Då börjar det närma sig. Attans vätskebältet. Och var är korkarna till flaskorna. Där. Äntligen. På med vätskebältet. Kanske en sväng till på toan. För säkerhets skull. Av med vätskebältet. På med det igen. Till kylen, tar ett par nötter. Vill inte riskera att bli hungrig.

Så där. Nu redo. På med skorna. VEM HAR TAGIT VANTARNA??? Ahh, bara i fel låda. Sätter igång Garmin. Hittar inte satelliter… va fasen? Går lättare om man rör sig. Traskar omkring. Sådär. Nu redo. Då kör vi. Äsch måste plocka bort nyckeln från knippan först. Orkar inte bära hela tunga högen av nycklar. Färdig. Går ut och låser. Skit, en sten i skon. Av med skon. Ut med stenen. På med skon.

45 minuter senare… Äntligen. Nu åker vi.

11 Kommentarer

 • Svara
  Magdalena
  22 april, 2009 kl 12:11

  Haha, vilket roligt inlägg. Det där med toan känner jag igen och ändå blir det buskarna eller skogen efter 3 km! Som Rune skriver i sin krönika i senaste Runners – löpturerna blir allt kortare för all tekniken!

 • Svara
  coyntha
  22 april, 2009 kl 13:19

  Joooo! Det stämmer! Det tar minst 45 minuter innan man kan gå ut.
  Min man förstår inte varför kan det ta så långt tid.

  Hi hi!!

  * kram *

 • Svara
  Everyday Matters
  22 april, 2009 kl 15:05

  *skrattar* i min familj söker vi alltid ngt, för tillfället är det fotbollskor för 100 eur som försvunnit. Så japp jag yr jämt runt och letar saker innan löpturen och pulsen ligger sen på 100 innan jag ens startat!!!

 • Svara
  Snorkkis
  22 april, 2009 kl 17:02

  Ja, jag funderade också på de där 6.9 minuterna. För mig stämmer det ganska bra faktiskt… stiger upp, och är i kläderna och ut genom dörren ganska snabbt… men då är inte tiden inräknad för att stå och vänta på en lite morgon-segare make som också ska med.

  Men 6.9 min är ändå ganska tight. Kan nog hända att det ändå tar 10 min för mig.

 • Svara
  Lotta
  22 april, 2009 kl 17:05

  Härlig beskrivning!! Lägg till en försvunnen iPod och mottagaren till nike+ så har du min rutin innan ett pass. Phew! Bara förberedlserna i sig är anstränngande nog!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  22 april, 2009 kl 18:39

  Magdalena – ja halva dagen går ju för ett långpass. För när man väl är hemma måste man ju mata in garmin i datorn och kolla alla roliga data. Och det tar ju 45 minuter till…. minst.

  Coyntha – karlar fattar inte alltid allt. Så är det bara :)

  Pain is just weakness…- ajdå, synd på så dyra fotbollsskor. Hoppas dom dyker upp.

  Snorkfröken – attans vad du är snabb! Jag måste lära av dig, då kanske jag till och med får tid över till att tvätta :)

  Lotta – känns verkligen skönt att det finns fler :)

 • Svara
  Marre
  23 april, 2009 kl 09:54

  Ha, ha! Dagens roligaste inlägg! Jag håller med dig om det här med toan, jag går hundra gånger innan bara utifall-om-att. Fast annars är jag nog ganska snabb ut, jag blir så tok-fokuserad när det är dags att byta om så ungarna och mannen tycker jag är ett riktigt monster. Bäst att försinna snabbt innan de tar fram ghost-busters-fångaren….

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  23 april, 2009 kl 11:44

  Marre – här i skåne finns det ju inte så mycket skog heller om det skulle krisa. Att sätta sig mitt på åkern är liksom inget alternativ. Så det är bra att ha det avklarat innan :)

 • Svara
  Dessi
  23 april, 2009 kl 12:59

  Haha! Det stämmer ju! :) Och så ska man säkert fota ”dagens löpar-outfit” också. det där med att hitta satelliter stör jag mig på, det kan ta flera minuter för mig. Har också en Garmin 305..

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  23 april, 2009 kl 21:12

  Dessi – ja den glömde jag, själva fotograferingen. Fast den tar jag oftast efteråt när jag är som svettigast och finast :)

 • Svara
  Ikwood
  26 april, 2009 kl 06:50

  Åh, det är så SANT! Haha, jag kände igen mig totalt när jag läste… :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.