Aktuellt

Vasaloppsspinningen – the true story

06.00. Klockan ringer. Eller rättare sagt två klockor och två mobiltelefoner. Måste vara garderad, kan inte missa starten.

06.30. Frukost. Så här:


…och en macka i bilen. Börjar bli bråttom…
Fixar med det sista. Också outfiten då förstås. Är vi inte snygga??

Vi väntar in starten. Till skillnad från de riktiga Vasalöparna behöver vi inte huttra. Det blir varmt direkt i halsduken!


Och här är vi igång. På en resa vi inte vet slutet på. Vi siktar in oss på förra årets 4 timmar och 13 minuter.

Går i från alla spinningens riktlinjer och börjar passet med 10 minuter backe. Vasaloppet börjar ju med en fet backe och leker man Vasalopp då gör man… Här är vi dock nere på flacken igen:

Vi spurtar vid varje kontroll. Det är Lite svårt med tajmingen, visa spurter blir VÄÄÄLDIGT långa och andra VÄÄÄÄLDIGT korta. Men spurtpriser har vi och alla vinner någon gång. Här ser det lite tungt ut, kan det vara en spurten mot Mora???

Tekniken är med oss hela vägen. Nästan. När 10 minuter återstår hänger sig internetsändningen och vi får cykla till stillbild. Hade ju inte varit någon fara om det inte var för att vi rätt så gärna vill veta när vi får lov att sluta… Med 5 minuter kvar får vi igång bilden igen och kan staka oss i mål.

Det blir Sara som vinner Kävlinges eget vasalopp. Malin – the kranskulla (i HÄLSINGLANDS folkdräkt…) överlämnar en vacker krans och ett presentkort!

Lite obligatorisk stretching trots att det enda man ville var att ÄTA!

Och så belöningen: tunnbrödrullar, bananer, kexchoklad och ännu mera blåbärssoppa!

Tiden blev 4:10:55, ett par minuter snabbare än förra året. Det var en lång resa men jag behöll energin hela vägen. Det var först när jag kom hem som den tog slut. Efter en lunch med mer eller mindre intelligent konversation tyckte våra barn att vi var korkade och inte fattade någonting. Så det kan bli. Men nu börjar energin komma tillbaka. Det känns grymt í kroppen att ha gjort en sån här grej.

Dessutom var det minst ett par stycken som blev sugna på att åka skidor på riktigt nästa år. Vi får se hur det blir med den saken, men då ska jag banne mig cykla tills dom är i mål… (och det där har jag ALDRIG NÅNSIN SAGT kom ihåg det!)

Tack alla goa spinnare för att ni ville vara med och trampa! Ni var kanonduktiga hela högen!!!! Och nu kan jag koppla av. Sluta drömma mardrömmar. Det är över och det känns fantastiskt. Vad hittar vi på nästa gång?

19 Kommentarer

 • Svara
  Johanna Lans
  1 mars, 2009 kl 16:53

  Ni såg ut att ha haft jättekul! Själv blev det en heldag i skogen med hundar!

 • Svara
  Cizzi
  1 mars, 2009 kl 17:00

  Vad roligt! =)

 • Svara
  Anonymous
  1 mars, 2009 kl 17:35

  Hepp hepp hepp. Idag blev det åka av. Ni var helt fantastiska i er coaching med att få oss i mål. Jätte bra. Nu är vi helt matta och slöa men fråga imorgon om nästa jippo så svarar vi då. Vi har ju ett projekt kvar…….Jimmy och Viveca

 • Svara
  Katarina M-I
  1 mars, 2009 kl 18:05

  Ni kan följa oss på spinningcykel under TransAlp:)Härligt jobbat!

 • Svara
  Anonymous
  1 mars, 2009 kl 18:34

  Var ett super fantastiskt pass! Tack för toppen coachning och all energi ni la ner på passet! Kul att motta en fin krans på slutet och ett generöst presentkort – Tack! =)/Sara

 • Svara
  Anna
  1 mars, 2009 kl 18:56

  Åh vad kul ni måste ha haft. Jag borde suttit på en cykel i er sal istället för i soffan framför vasaloppet.

 • Svara
  River
  1 mars, 2009 kl 20:34

  Det såg riiiktigt roligt ut. Verkar som att man missade 4 timmars grym träning där. Vilken ljus, familjär och ”hemtrevlig” spinningsal ni har! Ser ut att vara bra närhet mellan instruktör och deltagare. Grymt jobbat!

 • Svara
  Alexandra
  1 mars, 2009 kl 20:34

  Åh vilket roligt initiativ!! :) Strongt att palla 4 timmar.. Jag vill gå av efter 40 min.. :) Men det kanske kommer! Ha en härlig vecka! //Alexandra

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  1 mars, 2009 kl 20:39

  Johanna Lans – Det låter inte fel det heller :)Cizzi – jajamensan! Jimmy och Viveca – Är det inte härligt att vara så där matt och slö som efter ett riktigt långt (eller jobbigt)träningspass? Jag älskar den känslan. 4 veckor till nästa utmaning! Sen får vi se vad som händer. Mycket bra jobbat båda två!!! Cykelmygga – livesänder du från din cykelhjälm? I så fall är vi på!Sara – Åh tack! Mycket bra kämpat hela vägen! Och grattis till vinsten!Anna – ja det borde du! Vi hade ju en cykel ledig – där hade du suttit fint :) Ny chans nästa år…

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  1 mars, 2009 kl 20:43

  River – det var riktigt roligt! Och de fyra timmarna bara försvann. Vi satt extra nära idag för att pressa in projektorn, men finns det hjärterum så finns det stjärterum :)Alexandra – det gick faktiskt lättare än jag trodde! Det fixar du snart. Och du har ju ett helt år på dig att träna :)

 • Svara
  Andréa
  1 mars, 2009 kl 20:52

  det ser väldigt kul ut! och vlket jobb ni lagt ner med kranskulla och allt! :)

 • Svara
  Anonymous
  2 mars, 2009 kl 07:00

  Det var jättekul att coacha tillsammans med dig! Snart dags igen ju.. Då kör vi 80-talstema på afterwork! / Camilla

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  2 mars, 2009 kl 09:27

  Andréa – haha inget vasalopp utan kranskulla! Camilla – Tack för igår, det var grymt att teama! Ser redan framemot nästa gång!

 • Svara
  kosttillskott.go-to-x.com
  2 mars, 2009 kl 10:20

  Roligt sätt att följa tävligen på och samtidigt träna själv.Bra jobbat!

 • Svara
  Robert
  2 mars, 2009 kl 10:49

  Tufft! Vi brukade ha Vasaloppsspinning förut på Nautilus i Västerås också. Tummen upp för bloggen btw :)

 • Svara
  Leen
  2 mars, 2009 kl 14:21

  Åh vad härligt! jag önskar att jag var med!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  2 mars, 2009 kl 14:36

  kosttillskott…- ja eller hur? Two-in-one lixom!Robert- Tackar :)Leen – ja ibland är det kul med lite extra runt omkring! En riktigt härlig genomkörare! Har nog aldrig varit så svettig…

 • Svara
  Helles Yoga och Trainer
  2 mars, 2009 kl 16:38

  Va kul att ni kom i mål allihop! Verkar ha varit kanonföre i Kävlinge med!Här hoppades det rep var 10:e minut från kl 9, blev 2400 hopp när Jerry gled över mållinjen. Ingen kranskulla dock, och jag slapp hoppa. Blev nästan 4 timmar amning istället…/Helle

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  3 mars, 2009 kl 09:39

  Helle – haha, vasaloppsamning, det var något nytt :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.