Aktuellt

Vad hände?


I förmiddags gav jag mig ut på 8 km snabbdistans (plus upp- och nerjogg). Hade min virtuella kompis i klockan inställd på 5:10-fart. På så sätt får man hela tiden svart på vitt om man ligger före eller efter sin tänkta fart.

Jag började i ganska kraftig motvind och fick kämpa rejält för att hålla jämna steg min polare i klockan. Å andra sidan kom jag fort upp i varv och när vinden vände och jag låg kvar på samma intensitet… ja då trummade benen på bra!

Kände mig grymt stark och jag avverkade kilometer efter kilometer utan att fundera. Skuttade i uppförsbackarna och rullade nerför. Måste varit att jag skalat av ett lager kläder som gjorde det – kände mig lätt som en fjäder utan alla lager av tyg. Helt utan den där gummibandseffekten i ljumskarna som understället ger.

Kollade klockan när en kilometer återstod och insåg att jag kapat 56 sekunder på min kompis. 8 sekunder/kilometer, vilket skulle motsvara 5:02-fart. Helt ok.
Fortsatte min framfart, kände mig oövervinnerlig. En kilometer kvar och sen bara joggen hem.

Döm om min förvåning när jag överför data från klockan och ser att jag sprungit på 4:53-fart. Hade visst ställt in virtuella kompisen på 5:00-fart…. Det man inte har i huvudet får man ha i benen, eller hur var det??

8 Kommentarer

 • Svara
  Andréa
  16 mars, 2009 kl 07:17

  Starkt! Hoppas att jag kan få skala av ett lager snart.. :)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  16 mars, 2009 kl 08:40

  Andréa – ja du fattar inte hur skönt det var!!!! Och i morgon ska det bli 8 grader och sol :)

 • Svara
  MarathonMia
  16 mars, 2009 kl 14:19

  Åh vad härligt! Så där strong ska jag snart bli! jag menar snabb.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  16 mars, 2009 kl 20:04

  Marathonmia – det är jag helt övertygad om! Men du får plåstra om tårna först för jag antar att du har lite blåsor och skav???

 • Svara
  Sofy
  16 mars, 2009 kl 20:45

  Åh vad glad jag blir! Tur att nån av oss har speed i benen!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  17 mars, 2009 kl 11:54

  Sofy – jag är inte lika kaxig efter dagens långpass i motvind…. ups and downs liksom…

 • Svara
  Ms S
  30 mars, 2009 kl 15:48

  oj, vad du är duktig! :O Jag är stum av beundran över hur pass mycket du tränar, och ändå verkar tycka att det är så pass kul! Tänkte höra vad din vän till klocka heter, samt var man kanske kan hitta en sådan? känner att det skulle sitta fint med en booster när man springer där i spåret :)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  30 mars, 2009 kl 19:19

  Ms S – jag älskar att träna. Hade jag inte gjort det hade jag aldrig tränat så här mycket. Det gör mig glad och jag får så mycket energi av det. Min klocka heter Garmin forerunner 405. Och här finns den: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=270696Jätteroligt med lite siffror och statistik. Och en utmärkt piska när man är ute!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.