Aktuellt

Utmaning

På mina spinningpass är det 90% stammisar. Man hade kunnat be dem sitta på styret och cykla bak och fram och det hade funkat. Dom ÄR liksom spinning. Deras teknik är klockren och man behöver inte tjata så mycket om HUR man cyklar.

Igår var det annorlunda. Jag skulle köra en lågintensiv klass för en grupp hälsoinspiratörer. En grupp där de flesta aldrig suttit på en spinningcykel. Det var en utmaning av rang. När en 30 sekunder stående backe är för lång för 80% av gruppen, då har man inte så många positioner att ta till…. och hur gör man ett nästan helt sittande pass roligt?

Som tur var hade jag ett par klämkäcka låter som verkade gå hem. I alla fall började det dansas vilt med armarna i takt till musiken. Sen lyfte de sina vattenflaskor mot varandra och sa SKÅL

Man har aldrig sett allt…

7 Kommentarer

 • Svara
  Sofia
  26 mars, 2009 kl 09:38

  Har en liten undring när det gäller spinning. Jag har själv inte varit på spinning så ofta, men de få gånger jag har varit där har jag också haft problem med att stå upp. Inte för att jag inte orkar, men jag har en skada i knät som gör att det gör groteskt ont. Spinning är ju egentligen ett väldigt bra sätt för mig att hålla upp konditionen under min rehabilitering som jag gör nu, men jag avstår oftast då jag inte tycker att jag får ut lika mycket av passet om jag sitter ner medan de andra står. Har du några förslag på hur man ska kunna arbeta för att få samma intensitet? (förutom att lägga på mer motstånd, vilket jag ser som ett alternativ) Tycker det är riktigt kul att läsa din blogg och du är en riktig inspiratör med dina långpass. Hoppas jag själv får börja springa snart igen.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  26 mars, 2009 kl 09:59

  Sofia – tråkigt med knät! Det finns två sätt att reglera intensiteten när man cyklar, nämligen att ändra motstånd och/eller kadens (hastigheten på benen). Så vill du inte öka motståndet måste du helt enkelt öka kadensen och trampa snabbare. Hoppas du snart är på banan och kan springa igen :)

 • Svara
  Andréa
  26 mars, 2009 kl 12:34

  haha, vilka roliga deltagare :)

 • Svara
  Fam Rosberg
  26 mars, 2009 kl 19:45

  Snygg bild ;o)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  26 mars, 2009 kl 20:22

  Andréa – ja, det var ett festligt gäng:)Fam Rosberg – ajajaj, jag glömde fråga fotografen om lov. Hoppas jag inte blir hängd nu :)

 • Svara
  Fam Rosberg
  26 mars, 2009 kl 21:40

  Nädå inte mer än en stämmning….Lycka till på lördag

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  27 mars, 2009 kl 07:13

  Fam Rosberg – attans…. Lördag blir kul! Lycka till själv till Karin!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.