Aktuellt

Test: Oatly

Fick en hel kylväska med Oatlyprodukter för ett tag sen och har nu börjat beta av dem, en efter en. Först ut :


Ekologisk havredryck:

Konsistensen är krämig och fin och den smakar lite som mjölken när man ätit upp müslin…. Att dricka känns den lite ”slemmig” men den funkar jättebra på gröten eller till müsli. Barnen gillade den jättemycket även som dryck. Som cappuccinofreak var jag tvungen att se om den funkade att skumma…. det gjorde den inte…. smakade mest välling, och skiktade sig konstigt. Men det var nog inte heller syftet med produkten.

Chokladdryck:

Som chokladdryck är den helt ok. Smakar mindre sött en de vanliga chokladdryckerna, vilket jag (som har jättesvårt för söta drycker) uppskattar. Barnen gillade den dock inte. Kanske lite för vuxen smak för de små?

Havredryck Jordgubb/Skogsbär:

Mmmm, smakar som en tallrik jordgubbar med mjölk. Smakar sött trots att inget socker är tillsatt (förutom de naturliga i bären). Barnen gillade denna jättemycket.

Alla Oatly’s produkter baseras på svenskt havre och vatten. Så här skriver Oatly själva om sin produkt:

Havre har en mängd goda egenskaper: en balanserad näringssammansättnign som passar mycket bra för människans näringsbehov, samma nyttiga fett som i rapsolja och olivolja med låg andel mättat fett och gott om fibrer. havre innehåller också lösliga fibrer, s k betaglukaner, som ar en förmåga att sänka förhöjda kolesterolvärden.

7 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  30 mars, 2009 kl 09:21

  Mmm.. har druckit havremjölk länge och tycker den funkar jättebra istället för mjölk. Är chokladdrycken också utan tillsatt socker? Kanske värt att testa :)

 • Svara
  Hawaii Kawaii
  30 mars, 2009 kl 09:49

  Hmmm det verkar inte särskilt gott.Titta gärna in på min spelblogg, har en Wii fit dagbok :)KramSmultronhttp://smultronsmultron.wordpress.com

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  30 mars, 2009 kl 10:48

  Maria – chokladmjölken har 3 g tillsatt socker/100 ml. Smultron – smaken är som baken. Tycker vanlig mjölk är godare men detta är ett bra alternativ om man inte kan/vill dricka vanlig mjölk, eller om man helt enkelt vill ha lite variation.

 • Svara
  Sofy
  30 mars, 2009 kl 15:23

  Den sista blev man ju sugen på att testa nu på direkten! MUMS!

 • Svara
  missperfectblonde
  31 mars, 2009 kl 22:25

  Måste ta och pröva =)

 • Svara
  Glom
  1 april, 2009 kl 04:56

  Jag har också använt oatly ett tag, antingen använder jag den till gröten eller så använder jag den till att göra smoothie – dock tillsätter jag vatten också, annars smakar det bara havre men rätt balanserat smakar det mumma och är otroligt mättande. Perfekt till frukost eller mellanmål efter ett träningspass =)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  1 april, 2009 kl 05:56

  Sofy o Missperfectblonde – gör ni så :)Glom – tack för tipset!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.