Aktuellt

Test: Alpro Soya

Igår var det dags att testa Sojamjölken som jag fick häromdagen. Mjölken är den enda färska växtbaserade mjölken och finns både som Lightvariant och med tillsatt Kalcium.

I produktbladet kan man läsa följande:

Alpro soyas nya färska sojamjölk är mindre söt än övriga sortimentet och har en svag touch av vanilj vilket gör att den passar bra i kaffet eller som del av ett nyttigt mellanmål, bara tillsätt bär och lite müsli. Båda sorterna innehåller livsviktiga vitaminer. Ingen av de nya färska produkterna innehåller sötningsmedel, konserveringsmedel, laktos, mjölkprotein, gluten eller kolesterol.

Jag började med att testa mjölken precis som den är, ett glas av vardera sort. Därefter har jag smakat den i en smoothie med banan och blåbär.

Mjölken i sin naturella form smakar väldigt mycket vanilj och jag associerar till vaniljglass som stått framme för länge och smält. Speciellt i Lightvarianten blev det lite väl sött (så var vi där igen…) och ingenting jag skulle hälla upp till middag. Kalciumvarianten som också var lite fetare blev krämigare och inte lika tydlig i sin sötma – mycket bättre.

I smoothin däremot gjorde sig båda sorterna riktigt bra! Pga sötman kunde man dra ner lite på mängden banan och ösa på med bär. Jättegott verkligen och kan varmt rekommenderas. Fick en glassig och god touch pga vaniljsmaken.

Ett bra alternativ för den som inte kan dricka vanlig mjölk, eller som variation för oss andra.

6 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  12 mars, 2009 kl 12:36

  Spännande… jag är sojamjölk- fan, så detta måste jag testa!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  12 mars, 2009 kl 20:58

  Maria – ja gör det. Den var grym i smoothien!!!

 • Svara
  Lollo
  12 mars, 2009 kl 23:27

  Jag har druckit den där en hel del under ett par år, men jag har blivit lite avskräckt av alla mysko grejer i innehållsförteckningen… God var den iallafall, verkligen!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  13 mars, 2009 kl 09:15

  Lollo- det är nog den vanliga Alpro Soyan (ej kylvara) som du druckit, den här är nämligen helt ny för i år. Skulle tro att det är lite mindre mysko grejer i denna just eftersom det är kylvara. Det är inga konserveringsmedel eller artificiella färg/smakämnen. Det enda jag hittar är stabiliseringsmedel (gellangummi).

 • Svara
  Spralligast
  18 mars, 2009 kl 09:30

  Fick också testa soyamjölken och håller helt med dig! I smoothies funkar den bra (med lite banan) men naturell är den för söt. Jag råkade göra fiberpannkakor med den också men det funkade otippat bra!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  18 mars, 2009 kl 10:51

  Spralligast – ahh, pannkakor, det lät gott! Får jag testa någon gång!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.