Aktuellt

Spin of hope


Gårdagen blev en berg och dalbana i upplevelser. Från riktigt bra till ”vad fasen håller hon på med därframme????” Men vi tar det från början…

10.15-11.15.
Första passet. Pigg och utvilad. Passet kan jag inte klaga på… det vore dumt eftersom det var mitt eget :)

SPIN OF HOPE

Första halvtimmen

Övertaggad instruktör. Bra musik men man hörde den knappt bland allt snack. ” Är ni laddade? ÄR NI LADDADE????? ÄR NI LADDADE??????????” På första låten….

Typexempel på söndersnackat pass. Men som sagt musiken var bra. Extra bonus för att vi fick spinna till Tingeling.

Andra halvtimmen

Behagligare instruktör, kändes bra ända tills hon började med FRYSNINGAR! En instruktör som plockar fram frysningar ur rockärmen sjunker som en sten i min aktning. Höftfrysningar gjorde vi NITTONHUNDRANITTITVÅ! Lite senare i passet skulle vi dra åt bromsen när vi trampade. Ehh, vad är det för fel på motståndsknappen? När hon sedan rev av en ”jogg” (stående raksträcka) i typ 140 gav jag upp. Är människan inte klok?

Tredje halvtimmen

Man i sina bästa år. Svensk musik rakt igenom. Vissa småroliga låtar, andra inte. Men han kändes i alla fall äkta och småkul. Inget påklistrat överpepp utan lugn och behaglig. Och inga frysningar…. najs.

Fjärde halvtimmen

Här någonstans började man bli lite trött. Tyvärr hade dom en KLOCKA på väggen. Vilket misstag – vill inte ha klocka i spinningsalen. Tiden går så sakta då. Killen som instruerade var bra. Rev av ett riktigt bra rockmedley där motivationen kom tillbaka med besked!

PAUS (två timmar)

Snabb dusch. Sen cappuccino och varm god macka på Koppi nere i centrum. Tiden försvann och helt plötsligt var det dags att entra cykelsalen igen.


Femte halvtimmen

Glad och peppande tjej ledde oss genom passet. Jag kände mig piggare än under förmiddagen och kunde dra på lite extra. Nu var det ju bara två timmar kvar. Temat var åttiotal.

Sjätte halvtimmen

Bästa halvtimmen. Spinning på norska. Peppande men ändå lugn tjej som inte skulle tjoa till det så hysteriskt. Här spinnade vi till dagens i särklass konstigaste låt – SjörövarFabbe. Ett minus för sista raksträckan i 140! Lite impad av att hon faktiskt klarade av det utan att studsa, men hallå vi andra??? Kan verkligen inte se vitsen med att trampa runt HELT utan motstånd.

Sjunde halvtimmen

Favorit i repris – NOT! Frysningsinstruktören från i morse kommer in i salen. Jag tittar på Fredrik. Han tittar på mig. Vi suckar en gemensam suck som förmodligen hörs ända till Kiruna.

Hon sätter på musiken. SAMMA MUSIK SOM SIST! Hur lite får man egentligen anstränga sig som instruktör? Blir sur. Gör inte en enda frysning (gjorde jag inte sist heller). ”Joggar” inte i 140. Trampar inte med armarna bakom ryggen. En tyst protest…

Åttonde halvtimmen

Den glada och peppande tjejen är tillbaka. Nu med schlagertema. Det blir fjärde gången vi spinnar till ”Stay the night” och helt ärligt börjar man bli lite trött på schlager nu. Mot slutet tippar hon över gränsen till flamsig. Sjunger lite för mycket, tramsar lite för mycket. Men förhållandevis bra ändå.

Och sen…

Uppdukat med Tapas i kafeterian. Såg gott ut. Var inte gott. Åkte ner till en Thairestaurang och svepte en ”kyckling med cashewnötter”. Sen raka spåret hem till soffan. En kanelbulle, en kärleksmums och Robinson. Somnade hela tiden….

14 Kommentarer

 • Svara
  Anonymous
  29 mars, 2009 kl 08:16

  Anna!Jag läser ofta din blogg och tycker den är helt underbar. Och jag tycker mycket om dina pass på gymmet. Du kan verkligen peppa en, till att ge det lilla extra. Men jag tänkte på det du skrev om ”höftfrysning” på spinningen, en av dina spinning instruktörer på trainin, har ofta det i sina pass.Jag vet inte om jag ska nämna namn, men hon hon har alltid passen kl.17.30 på fredag kvällar och börjar på G.Tack för att du finns och sporrar en till att fortsätta. /

 • Svara
  Leen
  29 mars, 2009 kl 09:51

  Jag skrattar så tårarna rinner åt din målande beskrivning av spinningpassen och instruktörerna. Vad är frysningar förresten? Jag minns bara att vi gjorde armhävningar och en del andra suspekta övningar på spinningcykeln a long time ago. Det existerar inte längre.

 • Svara
  Cizzi
  29 mars, 2009 kl 10:51

  Oh! Frysingar är verkligen big NO NO! Hoppas rumpan inte ömmar för mycket idag ;)

 • Svara
  River
  29 mars, 2009 kl 13:52

  Men vad är det för gäng instruktörer dom skramlat ihop? Jag som ny i branschen hade ju förfasen kunnat göra det bättre. Rolig läsning, men jag kan tänka mig att det inte var speciellt roligt att som instruktör sitta där och granska alla ”fel” och ”brister”. Du borde ha varit och cyklat med oss på Sportlifekonventet istället. Grymt imponerad av vissa av passen (skriver om det i min blogg senare ikväll…)

 • Svara
  sara
  29 mars, 2009 kl 14:14

  haha. roande läsning. :-) är sjukt nyfiken på att testa på ett av dina pass någon gång!

 • Svara
  Snorkkis
  29 mars, 2009 kl 16:17

  Oj vilken kompott av pass, förstår att det var skönt att slänga sig ner i soffan efter det! Och härlig läsning!

 • Svara
  Sandra
  29 mars, 2009 kl 17:12

  Herreguuuuud vad jobbigt det där låter!

 • Svara
  LillaPilla
  29 mars, 2009 kl 17:34

  Roande läsning! Är själv spinninginstruktör i Uddevalla, inne på min andra termin, så jag är ganska ny. Eftersom jag är lite ny har jag aldrig hört talas om frysningar. Vad sjutton är det??

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  29 mars, 2009 kl 18:06

  Anonym – åh tack så mycket, blir alldeles glad :) Ang instruktörerna håller jag på uppfölja dem en efter en. Syftet är se till att gemensamma riktlinjer följs och att försäkra oss om att vi håller en jämn standard på passen. Har ännu inte besökt fredagspasset, men jag är på väg. Tack för info!Leen – Frysningar är när man låser höfterna, står blixtstilla i överkroppen och bara benen går… Mycket mjölksyra, hög skaderisk. Cizzi – Rumpan är helt ok. Var bara fötterna som domnade lite efter 4 timmar…River – nej det är jobbigt att vara så kritisk och kräsen. Ibland hade det varit skönt att koppla bort instruktörsögonen men dom är alltid med! Ser framemot att läsa din rapport från sportlifekonventet. Låter riktigt najs!Sara – haha, du får titta förbi någongång :)Snorkfröken S – nej soffan är aldrig så skön som efter en hel dags träning. Din soffa måste också ha suttit som en smäck efter maran igår!Sandra – jobbigt men kul. Jag älskar sånt här!Lillapilla – se mitt svar till Leen. Och var glad att du inte vet vad det är :)

 • Svara
  Sofy
  29 mars, 2009 kl 18:10

  Hi, hi, rolig läsning! Övervintrade spinninginstruktörer, fy vad jobigt, de flesta verkade ju bra i alla fall! Kram

 • Svara
  Susanna
  29 mars, 2009 kl 18:30

  Vilken målande beskrivning! Och intressant att ha halvtimmespass. Kul att få läsa och ta del av ert äventyr!

 • Svara
  Magdalena
  29 mars, 2009 kl 18:31

  Vilken dag! Min 4-åring hade älskat sjätte halvtimmen med sjörövarfabbe som är hans älsklingslåt! Du ser så frsäsch ut på bilden!

 • Svara
  Anonymous
  29 mars, 2009 kl 21:43

  Har alltid tyckt att du verkar vara en rolig och positiv person men de här inlägget ändrade min uppfattning… Bli sur och protestera för att andra instruktörer har övningar som inte gillar. Jag gillar frysningar, men det är för att jag är rätt stark på de. Om du slutar protestera så kanske du också blir det en vacker dag och tycker om de.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  30 mars, 2009 kl 06:34

  Sofy – ja, jag är jättenöjd med dagen i stort! Alltid kul med utflykter och att testa andra ställen! Susanna – ja det var skönt att byta varje halvtimme. Det hann aldrig bli långtråkigt!Magdalena – haha, där hade jag ju hunnit duscha en snabbis!Anonym – man kan inte alltid vara på topp :)Nämen allvarligt. Frysningar är en avancerad teknik med enda syfte att dra på sig så mycket mjölksyra som möjligt. För en medelmotionär (som spinningpass till största delen består av) är frysningar helt onödig belastning på knäna samt helt onödig mjölksyra. Vill du köra tufft – vrid på motståndet! Att jämföra med löpning, tänk dig att du stannar upp och sätter dig i jägarsits mitt på löprundan. Mjölksyra javisst! Men hur effektiv blir din löpträning? Jag behärskar frysning, det är inte det. Jag kan bara inte se poängen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.