Aktuellt

Me myself och mjölksyran

Den här veckan blev lite knas ur träningssynpunkt. Gick hårt ut med 32 km löpning i tisdags men den efterföljande återhämtningen uteblev (brukar vila dagen efter långpass). Redan 6 timmar senare rev jag av ett distanspass på spinningcykeln, vilket fungerade förvånansvärt bra.

Därefter ett lättare spinning på onsdagen och så tokpulsen igår. Som instruktör kan man ju inte bara gå hem och säga: sorry, jag har vilodag….

På pulsen igår fick jag mitt straff. I form av mjölksyra. Behövde bara titta på motståndsknappen så strömmade mjölksyran till i mina muskler och förvandlade mina ben till stockar. Redan i början fick jag alltså ge upp min plan att köra för nytt pulsrekord. Det var liksom ingen idé. Nytt försök nästa vecka.

Idag väntar VILODAG. Jag ska inte röra ett finger. Jo förresten, jag ska tvätta alla mina träningskläder så det räcker till morgondagens fem härliga spinningtimmar. Ska bli jätteroligt att besöka en annan anläggning (Aktiverum i Helsingborg) och testa nya instruktörer. Förhoppningsvis får jag en massa ny inspiration till kommande pass.
Ha en jättebra fredag!

6 Kommentarer

 • Svara
  Susann
  27 mars, 2009 kl 08:06

  Jag har tänkte skriva och fråga, vilket kanske framstår som dumt i dina ögon, men hur är det bästa sprintekniken? Jag joggar ganska mycket, dock kortare sträckor, vad bör man ränka på? Rakrygg, lyfta benen högt, titta fram, titta ner? Framåtlutat, rakt? Vad är knepen, vad är bra att tänka på för att inte knäna ska må dåligt etc :)

 • Svara
  Emliscious
  27 mars, 2009 kl 08:30

  härlig bild! haha! ungefär så var mina ben idag! haha!

 • Svara
  Magdalena
  27 mars, 2009 kl 11:03

  Ha en skön vilodag. Jag fattar inte hur du orkar – en massa träning på jobbet och sedan en massa träning på fritiden! Hlet underbart vad stark du är! Vad är nackdelarna med att jobba som instruktör? Fördelen måste bl a vara att man får träna på arbetstid, eller?

 • Svara
  coyntha
  27 mars, 2009 kl 12:19

  Vad skön med en vilodag! Jag vilar idag också.Vi ska till Stkm i morgon för att springa på söndag.Jag mår mycket bättre ang maten :)Jag orkar mycket mer just nu.Vi får se hur det går.Trevlig helg. * kram *

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  27 mars, 2009 kl 12:19

  Susann – inte alls en dum fråga! Tyvärr har jag inget bra svar, då jag aldrig LÄRT mig springa utan bara springer som det känns bra. Gå in på http://www.marathon.se så finns det säkert svar på din fråga. Lycka till med löpningen!Emliscious – haha, bra kämpat igår! Magdalena – Fördelarna med att vara instruktör är att man får pyssla med det man gillar allra mest! Att inspirera folk att träna, att se folk utvecklas och förbättras. Och så klart att få träna själv. Nackdelen kan vara när det kör ihop sig och man får ta pass som man egentligen inte hade i sin planering. Oftast inga problem, men ibland kan det som sagt gå ut över ens vila. Men… summa summarum överväger fördelarna grymt. I love it! Och klagar aldrig någonsin. Fast två dagar efter göteborgsvarvet gjorde det ont att steppa. Alla blånaglar….

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  27 mars, 2009 kl 12:42

  Coyntha – skönt att det funkar bra med maten! Lycka till så mycket på söndag. Heja heja heja!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.