Aktuellt

The invasion of the stavgångare

Har ni någon gång funderat över vad pensionärer gör på tisdag förmiddag? Inte jag. Men nu vet jag. Dom stavgångar. På min favoritslinga.

Slingan är officiellt 1250 meter men min Garmin visade mellan 1129-1160 meter så jag får väl lita på den. Variationen på Garmin beror säkerligen på hur många pensionärer jag mötte på resp varv. För varje pensionär var jag nämligen tvungen att vika ut ett par meter rakt ut i skogen för att undvika frontalkrock. En stavgångande pensionär flyttar sig inte minsann!

Hur som haver. Målet var att hålla mig under 5:30 per varv(4:49-fart). Det är en ganska kuperad bana och jag är ju som bekant inget explosivt fenomen. Klarade målet med minsta möjliga marginal: 5.29.75…

Dagens teknikstrul: Garmin visade att min puls låg på mellan 108-127 slag när jag tog i som värst. Jo hejsan! Tänk att jag aldrig kan få Garmin att funka när jag maxar. Hade ju velat veta hur högt jag ligger.

Dagens klädstrul: Alla träningskläder i tvättmaskinen. Fick tjuvlåna Fredriks underställ. Han är större än jag upptäckte jag… Midjan hamnade på halva höften och grenen i knävecken. Bylsigt och härligt korvigt. Man kan inte alltid vara snygg!

4 Kommentarer

 • Svara
  Maria
  10 februari, 2009 kl 12:27

  Du är snabbare än jag trodde som redan är inne på onsdagen, själv sitter jag kvar i tisdagen:-)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  10 februari, 2009 kl 12:45

  Maria – ajajaj, det är ju bara tisdag! Då är det ju ÄNNU längre till helgen… (fick ändra i inlägget så ingen fler upptäcker att jag är snurrig…hihi)

 • Svara
  Cia
  10 februari, 2009 kl 15:48

  Hmmm… man kan aldrig lita på pulsklockor. När vi körde tävlingsrutin med pulsklocka förr, och stannade i de statiska styrkeövningarna så brukade klockan pucka ur och visa en hjärtfrekvens på typ 240 eller något… ;-)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  10 februari, 2009 kl 20:25

  Cia – det värsta är att jag alltid tror att jag håller på få hjärtsnörp när det händer (även om förnuftet säger att det är fel på klockan). Kan liksom inte riktigt fokusera på det jag håller på med när klockan flippar så. Därför har jag slutat visa pulsen när jag springer och kollar bara efteråt…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.