Aktuellt

Alla hjärtans spin med hög puls och tyngden bak

Lördagförmiddagens spinning är en lugn och behaglig historia i ca 70% av maxpuls. Man får en skön feeling i hela kroppen och benen bara matar på. Ju längre in i passet ju mer glider man in i sig själv, ju starkare känner man sig och ju skönare blir det.

Precis så kändes det idag. Det var bara det att pulsen inte låg på 70% utan snarare 85%. Vid åttifemman brukar jag i vanliga fall flåsa på rätt rejält och ha mjölksyran knackande på dörren. Så den stora frågan är:

Beror den höga pulsen på att det är alla hjärtans dag eller på att jag har nån sjuka på g? Jag känner mig jättefrisk och kry, passet kändes precis som vanligt – men vad var det med pulsen?
Lurigt…

Eftersom det är Öppet Hus idag var det många som spinnade för allra första gången. Det ställer helt andra krav på instruktören i allt från tydliga instruktioner till fotkorgsspännande (var miljoner år sen jag använde en sån, fy fasen vad svårt det var…).

Kände mig som en papegoja: tyngden bak, häng inte på styret, upp med huvudet, sänk axlarna, appapp inga armågar på styret, knäna fram, rundtramp mina vänner, ha inte tyngre än att ni kan få runt pedalerna….

En utmaning men jättekul! Nu laddar jag batterierna för eftermiddagens styrkepass. Rumpan bak, knäna över tårna, tyngden på hälarna och böj!

Ha en underbar Alla hjärtans dag!

4 Kommentarer

 • Svara
  Susanna
  14 februari, 2009 kl 12:40

  Tur för de nya spinnanrna att det var du som var instruktör och hade energi och uppmärksamhet nog att guida dem :)

 • Svara
  Andréa
  14 februari, 2009 kl 13:41

  Min puls låg också några slag högre än normalt idag, det beror nog på att det är alla hjärtans dag ;)Ha en fortsatt bra dag och lycka till med styrkan!

 • Svara
  Lena
  15 februari, 2009 kl 17:34

  Synd att du inte fanns i Göteborgstrakten, för då skulle till och med jag ge spinning en chans till;)

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  15 februari, 2009 kl 20:01

  Susanna – haha, jo det var faktiskt riktigt kul att behöva skärpa till sig lite :)Andréa – vi skyller på alla hjärtans dag….Lena – Ja det var synd :) Men helt ärligt så måste du ge spinningen 4 chanser. Sen är du fast. Jag lovar :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.