Aktuellt

Simultanspinning

Sitter med två mixmeisterfönster öppna. Ett med vasaloppsspinning och ett med spinning till Gerdahallen. I det första har jag bankat in tre timmars musik i en fruktansvärd oordning, i det andra 4 låtar.

Vasaloppsspinningen medger lite större utsvävningar. Ska man spinna i 4-5 timmar FÅR man slänga in lite tokrolig musik ibland för att lätta upp stämningen när orken tryter. Sånt är kul. Fast jag avslöjar inget.

Gerdahallenspinningen kräver lite mer eftertanke. Deras riktlinjer överensstämmer inte helt med de jag är van vid. Måste tänka om framförallt när det gäller uppvärmningen men även längden på backar. Men det är bara kul att få utmana hjärncellerna ibland.

Annars vilar jag idag. Ha en bra fredag alla!

5 Kommentarer

 • Svara
  Puma
  31 januari, 2009 kl 09:27

  när är vasaloppsspinningen och vad innebär den? jag är nyfiken!

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  31 januari, 2009 kl 13:34

  puma – Vasaloppsspinningen går samtidigt som riktiga Vasaloppet dvs 1 mars. Vi startar kl 08.00 och håller på tills första man är i mål i mora (förra året 4 timmar och 13 minuter). Sen har vi lite utlottningspriser och energipåfyllning när täten når stationerna längs vägen (bensträckare vid varannan kontroll ca en gång i timmen). Ungefär så. Med nummerlapp och mössa (ehhh, ett par minuter i alla fall….). Vi siktar på projektor och vasaloppet på storbild. Hoppas tekniken är med oss :)

 • Svara
  lagge65
  3 februari, 2009 kl 12:06

  I Bollnäs har vi kört vasalopps-spinning 6år nu tror jag, själv är jag inne på mitt fjärde lopp iår. Men vi kör helt utan musik utan tittar o lyssnar på TVutsändningarna som visas med projektor. Vi har två spinninginstruktörer som turas om att peppa oss o när det blir dags för spurt kör vi med o lottar ut spurtpriser.

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  3 februari, 2009 kl 13:42

  lagge65 – grymt! Själv tror jag att jag behöver lite musik för att ta mig i mål…. hur länge har ni cyklat som längst?

 • Svara
  lagge65
  3 februari, 2009 kl 14:09

  Jag minns inte om det var 2006 eller 2007 som vi höll på 4tim 45min. Unden loppet finns det ett par funktionärer som kommer med energidryck/blåbärssoppa/bananer o lite annat smått o gott. Jag vet inte men jag tror vi var bland de första som körde vasalopps-spinning.Jag tycker det är ett trevligt sätt att träna på o samtidigt titta på loppet….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.