Aktuellt

Pulsklocke-aggressioner


Jag har inga problem att träna utan pulsklocka, men när jag väl har den på mig blir jag GALEN om den inte fungerar!

Spinning kl 10 i morse – fullsatt klass. Sätter igång musiken samtidigt som jag trycker på klockan. Musiken spelar. Pedaler snurrar. Klockan visar puls: 00. Antingen är jag död eller så funkar inte klockan. Stänger av sätter på. Puls: 00. Tänker att jag kanske är för osvettig för att leda impulser. Svettas lite extra. Stänger av, sätter på. Puls 00. Blir vansinnig.

Finns få saker som retar mig så mycket som ofungerande teknik. Först efter 20 minuter får klockan signal. Då har jag ett helt hav av surhetshormoner i omlopp, som hjälper mig att pressa upp pulsen och köra. Låter svetten flöda, hjärtat pumpa. Glömmer för en sekund bort att det är förbränningsträning och att jag borde hålla igen lite. Sansar mig och glider in i bekvämlighetszonen igen. Ligger kvar där och njuter. Spinning är najs (när tekniken fungerar…).

5 Kommentarer

 • Svara
  Christer
  27 december, 2008 kl 21:45

  Grymt irriterande. Jag har haft mer ”kontaktproblem” med min Polar än med Garminen. Jag brukar lösa det med att skölja av pulsbandet innan passet så att jag VET att det är fult mellan elektroderna och huden.Christer

 • Svara
  Malin
  28 december, 2008 kl 16:59

  Japp, ibland är tekniken mer ett hinder! Morr… :(

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  28 december, 2008 kl 19:34

  Christer – jo jag sköljer också men det funkade inte i alla fall. Surt! Hoppas på bättre lycka nästa gång!Malin – ja eller hur?!! Trist som attan!

 • Svara
  Globetrotter
  30 december, 2008 kl 15:44

  En fundering från ett annat träningsfreak. Har tanken slagit er att träningen tar överhand någon gång? Är det helt rätt att få tuppjuck för att klockan inte fungerar? Är det viktiga inte att man sitter där på cykeln, känner att pulsen ökar, känner svetten rinna, känner musklerna jobba? Jag kanske är ensam om dom tankara…

 • Svara
  Anna (Orka mera)
  30 december, 2008 kl 19:16

  Globetrotter – För det första: jag blir arg på icke fungerande teknik oavsett om det gäller fjärrkontroller till teven eller vad det än må vara. Jag tränar gladeligen utan pulsklocka och njuter av det, men har jag väl bestämt mig för att träna pulsbaserat så stör det mig om tekniken inte är med. Jag kan ju ha olika mål med min träning, vissa dagar lågintensivt andra högre intensitet, där variationen i sig är ett syfte. Och där har jag stor hjälp av en fungerande pulsklocka, både för att hålla tillbaka och för att ösa på. Det kan låta träningsnördigt men jag tycker inte det är nördigare än att vilja ha ett par fungerande skor.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.