Aktuellt

Intervaller


Shit. Intervaller är tufft. En mara är en fis i rymden i jämförelse med ett intervallpass.

Inspirerad av nyhetsbrevet från marathon.se, har jag lagt upp min intervallträning så här:

Vecka 1: 5×1.25 km, med 60 sek vila
Vecka 2: 5×1.25 km, med 45 sek vila
Vecka 3: 5×1.25 km, med 30 sek vila
Vecka 4: 6×1.25 km, med 60 sek vila… osv.

Idag är vecka 1. Jag springer på en liten slinga i skogen, mjukt underlag och lite backar upp och ner. Men på fjärde intervallen kändes det inte som ”lite” backar utan mer typ fyra-fem mounteverests på raken. Hade som målsättning att springa 4:30-fart vilket skulle motsvara 5:38 min per varv.

Kom runt på 5:33-5:30-5:33-5:33-5:35, sanslöst jämna tider. Vilan på 60 sekunder kändes välbehövlig och jag har redan ågren för nästa veckas betydligt snålare 45.

Känslan efteråt var underbar. Total utmattning och en härlig trötthet i hela kroppen. Nu har jag återställt näringsbalansen först på Espressohouse och sen hos svärmor. Ser nu fram emot en god natts sömn, zzzz…zzzz..zzzz.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.