Aktuellt

Vilse i pannkakan


Känns som jag har skrivit det här förr, men jag kom vilse idag igen.

Skulle ut och cykla en runda och hade GPS:en fasttejpad på ramen, som en extra trygghet om lokalsinnet inte skulle räcka till. Och sure, jag har inget lokalsinne, jag erkänner det gärna, men gps:en hade om möjligt ÄNNU mindre av den varan.

Tog bara någon mil innan gps:en försökte lura ut mig på en grusväg till ingenstans. Ja den slutade faktiskt helt tvärt och jag fick istället välja en annan mer tillförlitlig väg. Kom efter ett tag in på rätt väg igen, det kändes bra och jag följde därefter varje sväng som Mr Gps gav mig order om.

Plötsligt började den bråka. Den ville att jag skulle cykla i en fyrkant. Hade jag hetat Mr Bean hade jag säkerligen fortfarande cyklat runtrunt på samma lilla plätt men nu gör jag ju inte det. Fiskade upp telefonen och ringde hem.

Jag: Var fasen ska jag???
Fredde: Var är du?
Jag: Ingen aning. Det finns en korvmoj, en järnväg och en skylt Kävlinge till vänster…
Fredde: Det finns ingen chans att kävlinge ska vara vänster. Du måste vara tokfel!
Jag: Hepp
Fredde: Cykla tillbaka så ringer jag när jag fått på datorn…

Nu hade det börjat regna och i Svalöv där jag (som det senare visade sig)befann mig, hade raggarrundan just börjat. Här börnade de tuffa killarna i röda volvosar så hjulen skrek. Kände mig obekväm och ville därifrån fort.

Pinnade raskt vidare och kom efter assistans hemifrån åter på rätt väg. Funkade bra i ett par mil innan Gps:en åter ville lura ut mig i ingenstans. Tog en annan väg som blev lite längre men i alla fall var asfaltsbelagd!

Med extrakrokar och raggarrundor (nej, jag hängde inte på!) blev rundan 79,9 km, dryga milen mer än tänkt. Men det kändes bra i benen och ett snitt på 29,1 är jag nöjd med. Nu matfrossa och sängen!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.