Aktuellt

Onsdagsspurt

Som ni märkt tränar jag nästan alltid ensam. För så blir det när man bor i världens avkrok (inga cykelkompisar) och har barn (kan inte cykla med mannen).

Min svåger + svägerska bor i Malmö. Två gånger i veckan samlas de med en hel hög andra cyklister och trampar tillsammans, medan mannen och jag sitter och pillar oss i naveln och är avundsjuka.

Idag skaffade vi barnvakt och joinade Team Soldes onsdagsspurt. 18 st cyklister lämnade Malmö på kvällskvisten för en 42 km-runda. Rundan består av fem spurter men tjejerna spurtar bara tre av dom.

Första spurten gick uppför. Svägerskan stack direkt men jag lyckades komma ikapp och förbi. Blev dock slagen av en annan tjej, Kajsa, som var tokstark.

Andra spurt. Missade startmarkeringen och var under lång tid osäker om starten gått eller inte. Blev en halvfjösig spurt men kom in tvåa efter samma Kajsa.

Tredje spurt. Uppför en lång backe. Gled i från alla tjejerna från start. På krönet trodde jag spurten var över så jag började rulla lite lätt. Lyckligt ovetande om att tjejerna kom gasande där bak. En miss i planeringen men jag lyckades komma först över strecket ändå.

Delad första plats (av fyra…) på min livs första spurt.

Utöver denna fantastiska upplevelse att cykla ett helt gäng hände en annan kul sak idag. Jag ramlade! För första gången i mitt liv ramlade jag med min racer. Hade lossat ena foten vid en stopskylt och tappade balansen. Kunde inte parera utan ramlade som en fura rätt i asfalten. Fast det gjorde inte ont. Var mest komiskt…


Tjejerna


Hela tjottaballongen

Ja, samma cykeltröja idag igen… men jag har beställt en ny, så snart blir det omväxling här på bloggen :)

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.