Aktuellt

Svart på vitt…

Så här: jag är totalt o-löpskolad, helt självlärd och bara springer. Hittills har det funkat kanon. Håller hyfsat tempo trots undermålig fartträning, och har varit förskonad från skador (peppar peppar, så inte vaden blir nått allvarligt). Det faktum att gympaläraren i åk 6 gav mig beröm för min ekonomiska löpstil lever jag på ännu :)

Men, som alltid när man håller på med något kommer man till en punkt när man vill utvecklas mer, vill förbättra tekniken för att kunna prestera ännu mer. Och det var någonstans här jag kom på idén att filma mitt löpsteg, inspirerad av detta fantastiska blogginlägg som jag tjatat om tidigare.

Så fram med videokameran och här är resultatet…


Precis innan landning. Enligt Pose (som verkar vara gurun på området) ska nu främre benet vara böjt och bakbenet på väg att dras in. Så långt fine. Dock ska främre foten peka nedåt och det kan man ju inte påstå att min fot gör….Ser onekligen ut som jag tänker landa med hälen!


Landningsögonblicket. Stödbenet ska nu vara rakt under kroppens tyngdpunkt, knät lätt böjt och bakbenet indraget under bålen. Kanske är mitt främre ben något för långt fram och det bakre något för långt bak, men tjaaaa hyfsat ändå.


Påväg att lämna marken. Här ska stödbenet vara böjt och det fria benet indraget under kroppen. Linjen mellan stödpunkten i marken och kroppens tyngdpunkt i höfthöjd ska luta framåt. Check.


I luften. Bakre benet lätt böjt. Check.

Summa summarum. Rätt nöjd med benföring och hållning men jag är ingen framfotslöpare. Speciellt ena foten går i med klassisk hälrull, den andra lite mer på mellanfoten. Så är frågan om det är något man ska bry sig om eller inte…. Åsikter någon?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.