Aktuellt

Helsingborg t/r

Med mamma på tillfälligt besök fick vi ett gyllene tillfälle till träning på tu man hand, Freddemannen och jag. Lämnade hemmet strax efter 10 med siktet inställt på Helsingborg. På fötterna: mina sprillans nya skor.

Hade kollat ut bästa vägen och tog gps:en till hjälp för att hitta. Var inställd på att det skulle vara uppför till Helsingborg. Norrut känns liksom uppför. Men så var det inte i verkligheten, vi hade nerför och medvind större delen av sträckan. När vi kom till Rydebäck strax söder om Helsingborg hittade vi en cykelväg längs stranden, hur mysigt som helst. Kanske inte optimalt för däcken med växlande grusväg och vägar gömda under centimeter av sand, men det var härligt med utsikten över havet.

Värsta biten var stadskörningen i Helsingborg. Att sitta fast i pedalerna bland tusentals förvirrade Helsingborgsbor (som springer som galna myror över vägarna) är minst sagt jobbigt. Kullersten är ingen höjdare det heller. Men mackan och cappuccinon på Koppi var underbara och definitivt värda besväret.

Hemvägen bestod av motvind och uppförsbacke. Vi roade oss med att rejsa mot två tolvåringar, och vann! Totalt för dagen 93 km och det kändes skönt i hela kroppen (undantaget baken).

Betyg på nya skorna: 5 skosulor av 5. Snygga och sköna. Lätta att klicka i och ur (knappast skornas förtjänst, men de nya röda klotsarna). Helt enkelt tipptopp. Nu vill jag bara ha ett par nya cykelbrallor också…

Och så lite bilder från dagen:

>

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.