Aktuellt

Träningssöndag

Igår var det två veckor till ett visst varv i Göteborg. Och med tanke på senaste tidens semester och influensa var det minst sagt LÄNGE sen jag sprang långpass. Så i dag var det dags. Som vanligt för att sabba så lite familjesöndag som möjligt, petade jag in det redan klockan 07.00. Brukar inte ha problem att gå upp när klockan ringer, men idag var det segt.

Tog min sedvanliga yoghurt och banan-tallrik innan jag gav mig iväg. Hade packat med mig gel och några vattenflaskor i vätskebältet för att orka hela rundan. När jag startade var det ett härligt sagolikt sken ute. Disigt, dimmigt och soligt. Och med all denna knallgula raps runt omkring var det bara så fint! Dessutom inte en själ ute så jag fick ha allt det härliga för mig själv.

Var rätt trögstartad och det tog faktiskt hela 80 minuter (och en gel) innan jag hittade den rätta lunken. Men då blev det å andra sidan riktigt härligt. Det är tur man inte ger upp så lätt, för evighetsmaskins-feelingen kommer oftast för eller senare. Dessutom har jag nu bestämt mig vilken gel som ska få äran att åka i min bakficka på Göteborgsvarvet. Det blir Power gel Black currant. Den är minst äcklig av alla jag testat.

Ägnade mig åt djur-spotting för att ha något att göra på min lilla morgon tur. Såg kor, hästar, får, fasan, tupp, katt och kråkor. Men faktiskt inte en enda människa. Har folk sovmorgon på helgen eller :)

Rundan blev 2 timmar och 10 minuter. Har inte mätt den ännu, men en dryg halvmara måste jag ju ha knåpat ihop. Det blev en snabb gainer, dusch, en stor portion gröt och sen fit for fight för efterrätten: en timmes pump på gymmet. Kan säga att det kändes lite i knäböjen att jag inte latat mig på morgonen!

Nu är jag redo för påt i trädgården och senare kak-kalas! Vad gör ni på en söndag som den här?
Edit: har mätt rundan. Den blev 23,6 km och en snittfart på 5.30 min/km. Det får man vara nöjd med, med tanke på hur trögstartad jag var…Trodde nog det gick saktare.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.