Aktuellt

Svettigt värre!


Årets premiär avklarad i gassande hetta. Hade en hektisk morgon med spinning, en snabb gainomax, en ännu snabbare lunch och sen raka spåret till nummerlappsutlämningen.

Brukar satsa på lite lättare lunch innan lopp men idag stod makaroner och köttfärsbiffar på bordet efter spinningen. Fruktansvärt gott men det blev nog en eller två biffar för mycket, för när jag skulle börja värma upp innan loppet så fick jag håll direkt. Dessutom hade jag lite svårt att hålla uppe vätskebalansen efter spinningen. Drack och drack men kände mig fortfarande törstig. Inget guldläge inför loppet med andra ord. Men det var kort kö till toan så jag hann i alla fall i tid till starten. Alltid något!

Första varvet gick trögt. Tog nog en 30 sekunder innan man ens kunde börja springa. Torr som sandpapper i munnen från start och längtade ruggigt mycket efter första vätskekontrollen. Sprang omvägar för att kunna springa i skuggan för solen var olidigt varm. Efter 2 minuter får jag en dunk i ryggen av maken som tycker det går sakta och sen rusar i väg i 180. Jag har inte en chans att hänga på men försöker hålla honom i sikte så länge det går. Efter ett tag är han dock spårlöst borta. Attans!

Första varvet går segt men under andra varvet vaknar benen. Då har folk börjat tappa fart och jag springer förbi folk hela tiden medan faktiskt ingen springer om mig. Sånt känns alltid fint. 2 km innan mål ser jag en kille som ligger avsvimmad med benen i vädret, polisen skyndar till platsen för att hjälpa till. Jag springer vidare och konstaterar att jag inte är riktigt så trött. 1 km innan mål vänder sig killen framför mig om, och KRÄKS! Mysigt. Jag konstaterar att jag faktiskt mår mycket bättre än han, och sen springer jag vidare. Ser klockan i målgången ticka mot 48 minuter. Förra årets tid (47:30) är utom räckhåll men jag spurtar för att slippa komma över 48. På 47:56 springer jag över mållinjen och belönas med en banan och en vattenflaska. Missnöjd med tiden men skyller på värmen och det faktum att det tog hundra år innan man ens nådde startlinjen (alla får starttid vid startskottet).

Skönt att premiären är avklarad i alla fall. Vi firade med italiensk afton här hemma. En massa god mat och gott vin. Lite huvudstående på gräsmattan och lite hoppreps-mimning till Carola. Precis så som en fest ska vara!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.