Aktuellt

Premiär


Så var det dags för årets premiärlopp. Åt lite extra igår även fast jag vet att det är ett kort lopp och glykogenet säkerligen räcker gott och väl som det är. Men mentalt känns det bättre att vara lite övertankad.

Kläderna är tvättade och ligger på sängen och väntar på mig. Det blir kortärmat och kortbenat idag. Något annat finns inte, för det ska som sagt bli både varmt och svettigt.

Men innan jag hoppar i mina löpkläder får jag ta ett varv i spinningkläderna. Har nämligen ett förbränningsspinning här på morgonen. Knäppt kan tyckas men det brukar fungera. Har haft lördags-spinning varje lördag så länge jag kan minnas och är det bara ett 10 km lopp brukar jag inte vicka bort det. Det blir lite uppvärmning (i god tid) bara.

Usch jag är faktiskt nervös. Jag hatar tiden innan start. När man bara måste gå på toa och bajamajaköerna är kilometerlånga. När man vill dricka men inte vågar för att man inte vill bli kissnödig. När man vill äta fast man inte vågar för man inte vill få håll.

Och så är det 10 km. Jobbigt kort. Fast å andra sidan är det snabbt överstökat. Och då får man lägga sig raklång på en solig gräsplätt och bara njuta. Kanske hejarklacken hinner fixa en glass lagom till målgång :)

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.