Aktuellt

Kolhydratladdning?


Så här när Göteborgsvarvet står för dörren får man vara extra noga med vad man stoppar i sig. Jag gör inga dramatiska förändringar av min kost men ökar intaget generellt och petar i mig något mer kolhydrater än annars.

Var inne och läste på Uppladdningen för att få lite tips men fick ont i magen bara jag läste deras laddnings-recept. Frukost två portioner gröt och tre mackor. Lunch och middag två respektive tre portioner ris/pasta plus brytbröd. Kvällsmål 3 dl müsli och 3 mackor.

Skulle jag äta den mängden kolhydrat skulle jag vinna Göteborgsvarvet. Av den enkla anledningen att jag skulle rulla fram och förbi alla stackare som sprang… Fatta farten ner för broarna, rulladirulladirull.

När jag sedan ser att sidan är full av loggor från Kungsörnen, Schülstad, Axa, Skogaholm och Hatting, blir jag ju lite skeptisk. Klart dom tycker jag ska äta tre gånger så mycket av deras produkter!

Nej jag håller mig lite mer måttlig i min laddning. Så här skriver Jonas Colting om kolhydratladdning:

För hur duktiga vi än är i Sverige så är vi också benägna att hålla fast vid svenska idéer som resten av världen redan övergivit. Exempelvis kolhydratladdning. Vilka förespråkar eller praktiserar det idag fortfarande? Jo, bara svenskar. I princip. Eller folk som i allmänhet har huvudet under armen…

Och han kör ju inte kortdistans direkt…

Så summa summarum. Det blir som vanligt men lite extra kolhydrater, dock inget extremt. Brukar dricka Vitargo Carboloader dagarna innan och tog faktiskt min första sluring igår. Mer spännande än så blir det inte för mig. Får se om det funkar.

Hur kolhydratladdar ni?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.