Aktuellt

Intervaller utan klocka

Körde lunchlöpningen som planerat trots brist på klocka. Uppvärmning på 18 minuter funkade hyfsat utan sekundvisare och minutmarkeringar. 80 meters-koordinationslopp fick bli 80 stegs-koordinationslopp i stället. Insåg efter första 20 stegen att det var himla svårt att hinna med att räkna i den stegfrekvens jag körde, det blev lite tju-nio, tju-tio av det hela och sen snubblade jag på tungan.

Ändrade strategi på nästa 80: 2-4-6-8-10,2-4-6-8-10, osv åtta gånger. Höll räkningen på fingrarna tills det blev åtta. Funkade fint.

Sen blev det dags för 54 sekunders intervallerna, eller 200 meter som det var tänkt. Fortsatte med samma beprövade metod: 2-4-6-8-10 fem gånger. Så åkte tummen fram. Fem gånger till och sen pekfingret. Fem gånger till och sen långfingret. Och sen var det tänkt en gång till för att komma till ringfingret vid i 200 meter. Men nånstans mellan pek och lång fumlade jag bort mig och tappade räkningen totalt. Fick köra några tior extra för att vara på den säkra sidan…

Så nu har jag ingen aning vad jag har sprungit, men 44 minuter blev det. Och härligt var det. Sol och lagom varmt. Nu lägger jag ner löpningen tills på lördag. Men då blir det springa av!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.