Aktuellt

Cykel i underbart sommar-skåne


Fattar ni hur härligt det är med sommar??? Jag kan inte sluta njuta. Tyvärr är det fina vädret på utgång och på tisdag ska det bli svalare igen. Därför passade jag på att ta en runda på cykeln idag. Det var andra rundan för året och rent vädermässigt var det ungefär precis raka motsatsen från förra gången. Då ösregnade det iskallt vatten. Idag var det bara sol och ljumma vindar.

Lämnade huset med två fyllda vattenflaskor, en energibar och glatt humör. Tyvärr hade jag lagt rundan åt ”fel” håll så jag fick all medvind från start. Gled fram i 35-40 km/h. Kände känslan av fladdrande hår som slog mot min rygg. Klarblå himmel, gröna fält blandat med illgul raps.

Cyklade en runda från förr. Från den tiden när min cykel var ny och jag trampade 5 mil nästan varje dag. Nu har både cykeln och jag legat till oss lite. Har hittat en annan runda som det blir nästan varje gång. Därför var det extra kul att köra en gammal runda och bli lite nostalgisk. Trampa backarna men en gång svurit åt när motvinden piskade en i ansiktet och gjorde det omöjligt att cykla snabbare än 10 km/h. Cykla förbi ICA i Gårdstånga där man en gång KRAFTIGT övervägde att gå in och tigga en banan, när väggen kom rusande mot en och man hade 2 mil kvar.

Idag fick jag jag uppleva backarna och ICA men med helt andra känslor. För idag var det bara härligt. Det gick förvisso inte in närheten så fort som då. För cykeltränad är jag inte trots miljoner timmar på spinningcykeln. Spinning går liksom inte att översätta till cykling. Det är två helt olika saker. Om jag är stark på en spinningcykel känner jag mig mer medelmåttig på en vanlig.

Efter halva resan vände rundan och då blev det dags att forcera motvinden. Hastigheten dalade men det var fortfarande bara härligt att vara ute. Drygt 6 mil blev det totalt och ett snitt närmare 28 km/h. Jag är så sugen på att trimma cykelformen nu. Ett litet maraton i vägen först bara men sen ska här nötas sadel.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.