Aktuellt

Mör…

Vet inte om det är styrketräningen i fredags eller gårdagens heldag med konstiga rörelser, men i dag kan jag närmast liknas vid en stelopererad fiskpinne. Varenda rörelse jag gör känns någonstans i min misshandlade lekamen. Muskler som jag inte visste fanns, har gett sig till känna och viskar i mitt öra ”Anna, don’t move. Stanna i soffan idag. Det är ingen idé du försöker dig på nått annat”.

Jag hade tänkt springa långpass idag men det hade nog bara blivit en smärtsam upplevelse så jag låter bli. Man får lyssna på kroppen. Och det där med soffan lät inte så dumt. Även om två söta barn har en stor förmåga att sätta stopp på sånna planer (”MAMMA KAN VI INTE GÅ TILL LEKPLATSEN???)

I alla fall. Gårdagen var kanon. Klockan nio satt vi bänkade på BOSU-bollar för en förläsning om funktionell träning. BOSU-bollarna verkade jätteroliga men de fick vi inte testa på. Mer än som stol då.

Allting verkar så himla enkelt i teorin. Bara en sån sak som att stå upp med bra hållning. Lätt som en plätt ända tills man provar själv. Bäcken som tippar åt fel håll, svankar och bröstkorgar… ja det är en konst att stå upp!

Föreläsningen var intressant men träna är ju snäppet roligare. Vi började med Core. Vissa saker gick bra, annat var rent av omöjligt. Att sitta med raka ben och lyfta båda två upp mot taket, fasen det går inte. Det har jag inte gjort sedan min ultrakorta karriär i sports aerobics… Men det var kul. Och skönt. Vi körde barfota. Barfota is the shit. Jag gillar det.

Sen var det Kettlebells. Bara åsynen av ett 8 kilos järnklot (?) fick mig att darra till lite på underläppen . Sen var det ju inte precis så att vi skulle lyfta dem på något vidare kontrollerat sätt (tänk bicepscurl) utan vi svingade den fram och tillbaka, med en hand eller med två. Vi lade oss ner och ställde oss upp med armen rakt upp och med kettlebellen i handen där uppe. Sanslösa krafter åt alla håll och en riktig pulshöjare. Definitivt ingen träning för nybörjare, men faktiskt riktigt kul.

Att rulla omkring på en boll var nästa pass. Jag kände mig som barn på nytt. Förutom att det var riktigt jobbigt i vissa övningar så var det härligt att studsa omkring.

Näst sista passet var intervallspinning med Activio. Det enda förutom core som inte var nytt för mig. Som alltid kul med spinning och det var skönt att låta överkroppen vila lite.

Sist ut var yoga och avslappning. Precis när jag somnade var det dags att öppna ögonen igen. TYPISKT…

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.