Aktuellt

JAG DEMENTERAR!

Så damp Ica-kuriren äntligen ner i brevlådan. Det var med lite skräckblandad förtjusning jag bläddrade fram till träningssidorna. Det är ju alltid lite läskigt att vara i tidningen.

Döm om min förvåning när jag ser den här rubriken: ”ANNA TRÄNADE SIG SJUK. Alltså hallå!??!?! Får man som journalist vrida allting precis som man vill???

När jag blev intervjuad pratade vi mycket om risken att det går överstyr. Jag berättade att det inte alls var en ovanlig syn ute på gymmen. Folk som tränar mer och mer till det blir nästintill sjukligt. Jag berättade att jag under en kort period för 15 (!) år sedan tränat väldigt mycket och kommit till en punkt när ett pass om dagen kändes för lite. Som att jag inte tränat. Att jag senare kunde läsa i min träningsdagbok från den tiden att jag blev trött, att träningen inte var rolig och att jag blev skadad. Men SJUK det har jag aldrig varit. Jag har tränat mycket och någon gång närmat mig överträning. Men sjuk…. det har jag inte varit i närheten av. Så de så. Nu är det bara att hoppas att ingen jag känner läser Ica-Kuriren och tror att jag är värsta ortorexi-fallet.
Det jag istället ville ha fram av artikeln var hur bra jag mår av träning. Och att alla (jaja, nästan…) kan träna, det krävs bara lite mer planering för oss med små knoddar hemma. Artikleln i sig är inte fullt lika vinklad som rubriken. Men ändå. Jag känner inte igen mig!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.