Aktuellt

Grekiska bönor med matvete


Det som stod högst på mat-önskelistan efter en veckas semester var bönor. Därför blev jag extra glad när senaste Buffé med bön- och linsspecial, låg och väntade på mig därhemma! Så igår slängde jag ihop detta (4 pers):

1 gul lök
800g krossade tomater
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 burkar stora vita bönor (jag la till lite kidney också)
200g färska champinjoner
15 gröna oliver (skulle vara svarta i ursprungsreceptet men jag tog gröna Fontana, dom är bäst tycker jag!)
150 g feta ost
2 dl matvete
salt, svartpeppar
Balsamvinäger (slängde i en skvätt på eget bevåg)

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken. Blanda med burktomaterna (mosa dem om de är hela), olivolja, socker, 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
2. Skölj bönor. Skär champinjoner i stora bitar.
3. Lägg bönor, champinjoner, oliver i en stor smord ugnssäker form. Häll över tomaterna.
4. Tillaga i ugnen en timme. Smula över feta ost och servera med matvete.

Jättegott blev det!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.