Aktuellt

Våffel-funderingar på våffeldagen

Jag har funderat på en sak. Varför blandar man sin egen pannkakssmet men köper våffelmix? Är det inte nästan precis samma sak? Skulle aldrig komma på tanken att köpa pannkakssmet, men det har inte förrän nu slagit mig att man faktiskt kan göra våffelsmeten också! Konstigt det där med invanda beteenden…

Och som alltid är ju mycket mindre medel och E-nummer i det hemmagjorda! Låt oss jämföra:

Kungsörnens kejsarvåfflor:
Vetemjöl, skummjölkspulver, heläggspulver, bakpulver (E500, E341, E450), salt, emulgeringsmedel E471.

Hemmagjorda våfflor enligt Arla:s recept :
Vetemjöl, bakpulver, mjölk, vatten, smör (ev ägg)

Och här hittar ni miljoner andra våffelrecept! Det är bara att prova sig fram. Själv sparar jag våfflorna till fredag. Min kropp vill ha vanlig mat efter påskhelgens förlustelser. Men på fredag smäller det!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.