Aktuellt

Löpteknik

Jag har aldrig varit med i någon löparklubb, aldrig haft någon som berättat hur jag ska springa. Jag springer bara precis som det känns naturligt och hoppas att jag inte är helt fel ute. Jag lever fortfarande på att min gymnastiklärare i nian sa att jag sprang med bra teknik. Och det var ju typ 18 år sedan…

Har försökt läsa mig till hur rätt löpteknik är. Men hur lätt är det? Typ ”sätt ner foten under dig och inte framför”. ”Landa på fram/mellanfoten och inte på hälen”. Råd som är lätta att ta till sig i teorin men i praktiken, när jag väl är ute och springer, inte tusan vet jag om jag har foten framför eller under mig. Skulle behöva videofilma för att kunna filura ut det.

Däremot lyckades jag under förra veckans långpass få bekräftat att jag landar på framfoten och inte hälen. Jag sprang på en väg med vassa stenar och då blev det liksom helt uppenbart var jag satt i foten för där skar stenarna in och gjorde lite småont. Så ett rätt i alla fall. Det känns tryggt.

Att lära om sin löpstil måste vara lika svårt som att lära sig att gå på ett nytt sätt, dvs helt omöjligt. Jag hoppas därför att jag helt omedvetet råkar sätta ner foten på rätt ställe också. Får se om jag får veta sanningen i frågan en vacker dag.
Springer ni i klubb med tränare, eller bara för er själva? Eller inte alls?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.