Aktuellt

Hoummus och krämig ratatouille


Nu när jag ändå bara går och väntar på att bli frisk tänkte jag att jag kunde vara lite huslig och göra sånt som annars hamnar långt ner på prio-listan. Igår blev det Hoummus. På en sesampasta som stått i skafferiet sen stenåldern och bara skrek efter mig. När Hoummusen var färdig och skjuts in i kylen, tog jag mig an kvällens middag, krämig ratatouille, efter recept i senaste Laga Lätt. Var lite skeptisk till maten eftersom mitt enda minne av ratatouille är någon färdig frysrätt som jag åt någongång på gymnasiet och som smakade vad färdiga frysrätter brukar… inte gott.

Till min ratatouille, tog jag röd quinoa och en stor klick nygjord hoummus. Fatta att det blev det godaste jag ätit på hur länge som helst!!!! Satt och njöt av varje tugga, och hade barnen inte varit hemma hade jag garanterat slickat tallriken…..

Här kommer recepten för dagen:

HOUMMUS:

4-5 dl färdigkokta kikärtor
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
2 msk thahini, sesamfröpasta
2 krm spiskummin
1 krm cayennpeppar
Salt och peppar

Mixa allt utom salt och peppar. Spä med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

RATATOUILLE (4 pers)

1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater
2 msk olivolja
1/2 tsk + 2 krm salt
2 krm+ 1 krm svartpeppar
150 g getost (fast jag tog fetaost eftersom jag inte gillar getost…)
2 dl mild ajvar relish
1 kruka basilika, grovt hackad
1/2 kruka oregano
1 msk balsamvinäger

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär aubergine, zucchini och rödlök i grova bitar. Skala och hacka vitlöken. Lägg i ugnssäker form. Vänd ner tomaterna, olivoljan, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Rosta i ugn 25-30 min.

3. Skär bort kanten och smula ner osten i grönsakerna. Blanda i ajvar och örter. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger.

Och så quinoa till. Fantastiska smaker och superdupergott!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.