Aktuellt

Fredagstrauma


Satt och jobbade med min kostföreläsning till kl 22 på självaste långfredag. Det som höll motivationen uppe den sista timmen var tanken på ett riktigt fredagsfrossefika till ett inspelat ”så ska det låta”.

Färdig och glad i hågen öppnar jag frysen för att leta efter något kaloristint och onyttigt. Hittar en burk som brukar innehålla finska pinnar…. men den innehöll sesampanerade bovetebiffar! Öppnar glasslådan längst ner men där finns bara ”banananer i pyjamas”-glass. Typ den äckligaste glassen i världen.

Kanelbullarna jag tror ska finnas har maken ätit upp en mörk natt. Jag stänger frysen och går vidare till kylen… hade vi inte några chokladbollar här??? Nehej, dom tog visst slut för flera veckor sedan, enligt än mycket insatt herre i huset.

Skafferiet då? Några gamla pepparkakor från i julas måste väl ändå finnas kvar?? Nehej inte det heller. Det enda som finns är lite äckligt godis som barnen fick när de gick påskkärring i torsdags. Men det finns tre fel med det:

1. Man äter inte upp sina barns godis (i alla fall om man inte hinner fixa nytt innan de upptäcker det…)
2. Skumgodis och tyska chokladägg är det värsta som finns
3. Jag äter inte godis!

Så det absolut frossigaste jag kunde hitta på som belöning för mitt digra fredagsarbete blev 2 bitar bröd (med hela korn), bregott och falukorv (dotterns).

Det kallar jag fredagstrauma :)

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.