Aktuellt

Cashew- och parmesanpanerad kyckling

Igår var vi lite wild and crazy i köket och testade friskt från alla möjliga och omöjliga kokböcker och bloggar. Resultatet blev en cashew- och parmesanpanerad kyckling med blomkålsmos och en bönsallad med stjälkselleri och mango. Faktiskt riktigt gott!

Kycklingreceptet kommer ursprungligen från Saras Kök, men i brist på solrosfrön fick det bli cashew i stället. För 5 pers:

600 g kycklingfilé
1,5 dl solrosfrön (eller cashewnötter då…)
75 g parmesan
1 vitlöksklyfta
Saft och skal av en citron
0,25 tsk salt
0,5 krm peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa solrosfrön, grovt tärnad parmesan, persilja och vitlök. Blanda ner citronskalet (var noga med att riva bara det yttersta).

2. Skär kycklingen i cirka 5 cm stora bitar och häll över citronsaften. Vänd bitarna i frö- och ostblandningen och lägg i en stor oljad ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

3. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
Blomkålsmos:
Koka blomkålen mjuk, ca 15 minuter. Mixa och tillsätt smör, salt, vitpeppar och muskot.

Bönsallad (4 pers):

2 dl kidneybönor
2 dl kikärtor
2 st stjälkselleri
1,5 dl tinad frusen mango
1 msk mango balsamico
1 msk olivolja
Blanda ihop och smaka av med salt och peppar

Jag är ingen fotograf och är mycket medveten om att maten på bilden inte ser helt aptitlig ut… men gott var det. Det tyckte till och med barnen!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.