Aktuellt

Sukralos och sötningsmedel

Har alltid varit skeptisk till sötningsmedel. Känns som rena kemikalier för mig. Och fastän många försäkrar att det ska vara ofarligt så låter jag mig inte övertygas. Igår i Sydsvenskan kunde man läsa om Sukralos, som finns i diverse lightprodukter. Ämnet är biokemiskt sett inte helt olikt cancerframkallande ämnen som används i pappersindustrin och i kemtvättar!!! Bara det, gör att jag drar öronen åt mig. Vad är några kalorier extra från vanligt socker, i jämförelse med detta?

Dessutom lurar man ju sin egen kropp genom att äta sötningmedel. Sötningsmedlet stimulerar aptiten precis som vanligt socker. Så även om den cola du dricker inte ger dig energi så ökar den ditt sug efter sött. Och du vänjer dig inte av med den söta smaken, utan kommer även fortsättningsvis få tampas med sötsugsspökena.

Det tog mig inte så lång tid med nyttig mat innan jag slutade få sötsugsattacker! Nu har snickersarna slutat flyga förbi min inre syn, jag kan äta naturell yoghurt utan att göra grimaser, och jag känner inget behov av socker längre. Jag kan äta sött utan att ”trilla dit” igen.

Dit kan alla komma. Jag tror det bara handlar om att sluta lura sig själv.

Äter ni sötningsmedel?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.