Aktuellt

Spinningskor!

Jag har sagt det förut och nu säger jag det igen: Alla ni som spinnar i vanliga gympaskor – gör er själva en tjänst och införskaffa ett par spinningskor! Det kostar en slant men är värt varenda öre. Efter att ha spinnat i gympaskor mot min vilja igår, vågar jag påstå att det är jämförbart med aerobics i badtofflor…

Jag skulle alltså testa mitt nya spinningpass igår, men glömde spinningskorna och fick snällt peta in mina aerobicskor i de där HEMSKA korgarna som jag knappt ens lyckades spänna.

För det första: pedalen hamnade mitt i hålfoten! När man har spinningskor får man pedalen längre fram, där det känns mycket naturligare att trycka ifrån.

För det andra: hela foten böjde sig som en banan runt pedalen och all kraft jag lastade på försvann därmed någon helt annanstans än ner i trampan.

För det tredje: när jag drog i foten på vägen upp kändes det som hela foten skulle åka ur korgen. Därför vågade jag inte dra lika mycket som med spinningskor och fick därför ett katastrofalt rundtramp.

Dessutom fick jag ont i varenda ben i fot och fotled. Så för känslan och harmonins skull, för kraftöverföring och rundtramp: SKAFFA SPINNINGSKOR!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.