Aktuellt

Provocerad

Jag kan inte låta bli att bli provocerad av vad många föräldrar tillåter sina barn att stoppa i sig. När man ser gravt överviktiga mammor sitta och se på när deras barn bokstavligen knökar in mat i munnen. Oavbrutet. Nonstop. Och det är inte grönsaker vi pratar.

Var på handboll med dottern i går och i lunchpausen där åts mer godis än på vilket barnkalas som helst. Och äter man nyttigt till 90% så är det klart att det inte gör något att det under vissa omständigheter blir lite onyttigare mat. Men är både mamman och barnen överviktiga kan man anta att vardagsmaten inte heller är den bästa.

Vad vuxna människor äter bryr jag mig inte om, det är dom alldeles tillräckligt vuxna för att ansvara över själv. Men det gör ont att se att de leder sina barn rätt in i samma dåliga matvanor som de själva har. Hur kan man tillåta ens barn att under 2 timmars tid OAVBRUTET ha något i munnen? Läsk, chokladbollar, segaråttor…

Till saken hör att vi rör oss i lunchtid. Men inget av det som inmundigades kunde ens med fantasi liknas vid mat. Stackars stackars barn!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.